Suosikkipastaa
Emme kokkaa enää tätä nykyä kovinkaan usein pastaa, mutta pastanjauhajana tulee siitä huolimatta toisinaan pohdittua pastan syvintä olemusta. Kuten sitä, mikä saattaisi olla maailman paras pastakastike.
Olisiko se vaikka Jamie Oliverin metsäsienipasta vai Bar9:n pollo limonello? Vai kuitenkin ihan tavallinen bolognese?
Monissa kokkien kehumissa pastakastikkeissa on mukana chiliä, valkosipulia ja jonkinlaista makkaraa. Niin myös tässä Kaisan chilikisareseptissä, jossa pääsi käyttämään ihan mukavasti tomaattituotteita:
Minä laitoin ruokaan chorizoa siitä huolimatta, että olen sen kanssa toisinaan vähän ymmälläni. Kuoren kanssa saa nimittäin olla tarkkana, sillä kuorellinen chorizo ei ole lautasella kovinkaan mukava. Nytkin nyhdin makkaroista kuoret pois, vaikkeivät ne kovin mielellään olisi halunneetkaan irrota. Mutta ihan vaan varmuuden vuoksi.
Kertokaa kommenttilaatikossa kaikin mokomin omat pastakastikesuosikkinne, jos semmoisia sattuu löytymään.
Olisiko se vaikka Jamie Oliverin metsäsienipasta vai Bar9:n pollo limonello? Vai kuitenkin ihan tavallinen bolognese?
Monissa kokkien kehumissa pastakastikkeissa on mukana chiliä, valkosipulia ja jonkinlaista makkaraa. Niin myös tässä Kaisan chilikisareseptissä, jossa pääsi käyttämään ihan mukavasti tomaattituotteita:
Tulinen pastakastike
300 g salamia tai chorizo-makkaraa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl marinoituja artisokansydämiä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl kalamata-oliiveja
500 g tomaattimurskaa
1/2 tl habanero-chilikastiketta
1/2 tl chilijauhetta
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi:
400 g tagliatelle-pastaa
parmesaanilastuja
Viipaloi salami, silppua sipuli ja valkosipulit. Paloittele valutetut
artisokat, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista pannussa hetki
salamia ja sipuleita. Lisää tomaattimurska. Anna kiehua pienellä
lämmöllä. Keitä sillä välin pasta.
Lisää kastikkeeseen kasvikset ja mausteet. Laita lautasille pastaa ja
kastiketta. Ripottele annosten päälle parmesaanilastuja.
Minä laitoin ruokaan chorizoa siitä huolimatta, että olen sen kanssa toisinaan vähän ymmälläni. Kuoren kanssa saa nimittäin olla tarkkana, sillä kuorellinen chorizo ei ole lautasella kovinkaan mukava. Nytkin nyhdin makkaroista kuoret pois, vaikkeivät ne kovin mielellään olisi halunneetkaan irrota. Mutta ihan vaan varmuuden vuoksi.
Kertokaa kommenttilaatikossa kaikin mokomin omat pastakastikesuosikkinne, jos semmoisia sattuu löytymään.
18 Comments:
Kyllä joku pasta carbonara on varmaan suosikki :) vielä siihen jotain tuoreita sieniä extraks niin nam!
Meillä onkin sopivasti postaamatta yksi jännä carbonara-muunnos, chilikisan satoa sekin.
Mulla on kanssa suosikkina carbonara. Hyvää, täyttävää ja sopivan vähän eri ainesosia sotkemassa.
Jee, kiitos linkistä! Sieltä löytyi myös hirmuisen houkutteleva savulohipasta.
Haastaisin vielä kokeilemaan miten carbonara toimii jos pekonin korvaa savulohella.
Yksi suosikeista on savulohipasta. Kastikkeeseen tulee savulohta, sipulia, kuohukermaa, sahramia ja valkopippuria. Tarjoillaan tuorepastan(spagetti, tagliatelle) kanssa. Herkullista!
Siipan tekemä bolognese on maailman parasta! Ainakaan tähän mennessä ei ole vielä sen voittanutta tullut vastaan :)
Savulohipasta voisi olla aika sopivaa syötävää tähän esivappuiltaan (se jäi nyt näköjään pakkomielteeksi!).
Mun suosikkeja on kans carbonara, lohipasta ja kanapastat. Yhteen väliin olin tosi tylsä ravintolasyöjä kun söin suunnilleen aina kanapastaa. Mutta ku se on hyvvää!
Mää suunnittelin syöväni tänään Garam Masalan noutoinkkaria (koska puoliso viilettää jossain vappuriennoissaan jo), mutta nyt kyllä rupes tekemään mieli pastaakin. Yhyy!
Mitä muuten kuuluu jauhantapajan vappuperinteisiin? :)
Kuplajuomaa kaupungilla. :) :) Ilmat vaikuttavat ihan lupaavilta, joten jospa perinteet jatkuisivat tänäkin vuonna.
Ilmajoen Makkaramestarien tuore chorizo on siitä hyvä, että sen voi puristaa kuorestaan eikä tarvitse riipiä.
Mun suosikki on kyllä klassinen penne carbonara, etenkin nyt kun olen innostunut keltuaisista. Sinihomejuusto ja salviakin sopivat kyllä pastalle.
"Aklio ja olliivo" (oululaisittain)! Eli valkosipulia ja oliiviöljyä - ja chiliä (oliivejakin) höysteeksi! On helppo ja nopea ja aineksetkin löytyvät aina kaapista.
Bon tsorno,
nyt on pakko kirjoittaa vaikkei mitään reseptiä olekaan.
Juuri palasin eilen Garda-järveltä, jossa tuli poljettua korkeammalle vuoren rinteelle, kuin koskaan ennen.
Ja alaspäin vuorenrinnettä siksak-tietä pyyhältäessä vastaan sattui vihdoin auki oleva ristorante (koska suomalaisen nälkä yllättää tietenkin juuri siihen aikaan, kun italialaiset nuokkuvat oliivipuun alla ja pitävät ovet säpissä..)
Ristoranten pihalla jo vanhempi lady huuteli kovasti TSAUta meille ja kutsui sisään.
Ja voi herran pieksut, ettei parempaa spagetti al ragu annosta olekaan, mitä siellä sai!
Muistelen sitä vielä varmaan kiikkustuolissakin, ai että :)
Nyt täytyy sanoa, että maailman paras pastakastike on se tomaattikastike, jota me tehdään joka elokuussa kotona litroittain!! :) Ihan vain sen vuoksi, että olen huomannut kuinka sillä kastikepohjalla mikä tahansa kastikeresepti onnistuu hyvin, ja ihan vaan sen takia, että tuo peruskastike on niin hyvää! Olin juuri Suomessa ja tein pariin otteeseen pastaa sielläkin, mutta ihan turhaan, ei ne reseptit onnistuneet samalla tavalla, kun pohjamaku oli aina jotenkin hapan tai muuten oudon makuinen...
Yksittäistä pastakastikereseptiä en osaa valita, koska niitä on niin paljon kotona käytössä ja ne vaihtuu sesongin mukaan! Pidän sekä tomaattipohjaisista lihakastikkeista että kermaisista herkkukastikkeista ja "kastikkeettomista" kastikkeista, joita tehdään täällä paljon kesällä tuoreista vihanneksista ja yrteistä. Eli pidän vähän kaikesta! :D
Kivaa vappua!! :)
Kiitosta kommenteista! Ihania pastajuttuja kaikilla. Ihan vaan pikkuisen alkoi tehdä mieli päästä Italiaan. :)
Meidän suosikkimme taitaa edelleen olla penne arrabbiata jolla kauan sitten osallistuimme Sorsanpaistajan pekonihaasteeseen. :) Chiliä, pekonia ja tomaattia, nam.
(ja mepäs muuten mennäänkin Italiaan, reilun kuukauden päästä!)
Heippa, luen blogianne ensimmäistä kertaa ja se toimi kuin kokaiini - jäin kerrasta koukkuun :D
Meillä ihankaikkeinparas pastaherkku on (kirsikka)tomaateista, latva-artisokasta, timjamista, basilikasta ja oliiviöljystä uunissa hartaudella kypsytetty pata joka tarjoillaan mieluiten linguinien kanssa.
Vahva kakkonen on tuntikausia kattilassa puksuttanut arrabbiata. Ja jos kokkausaika on vähissä, on yrtti-valkosipuli-oliiviöljy -"kastike" ihan voittamaton.
(Mutta pitää tunnustaa että nautin suurella hartaudella jolteenkin mistä vain pastaruuista. Morkkis- tai krapulapäivänä ei ole tämän voittanutta: sarvimakaronia, tonnikalaa ja edamia ja kaikki uimaan ketsuppiin. Gurmetta?)
Kaikkea hyvää pastanjauhajille ja kaikille vakilukijoille! Keep up the good work!
Lähetä kommentti
<< Home