sunnuntai, tammikuuta 30, 2011

Lempeä tomaattikeitto

Saimme lukijaltamme vähän aikaa sitten tomaattikeiton ohjeen, ja siitäkös minä sain hyvän tekosyyn tuoreiden tomaattien ostoon. Jos joku meille ruokaohjeen lähettää, niin pitäähän sitä kokeilla mahdollisimman aidossa ja alkuperäisessä muodossaan.

Keittoon päätyi kuudesta tomaatista tosin ainoastaan viisi, kun tulin ahmaisseeksi yhden tomaateista ihan tuoreeltaan:
Lempeä tomaattikeitto

500 g luomutomaattimurskaa
6 kpl tuoreita tomaatteja
100 g kidneypapuja
2 tl suolaa
loraus punaviiniä
3 rkl tummaa siirappia
1 iso punasipuli
3 valkosipulinkynttä
100 g mascarponejuustoa

Laita tomaattimurska ja pavut liedelle kiehumaan reiluun kattilaan ja leikkaa sillä aikaa tuoreet tomaatit pienempään osaan. Lisää tomaatteja keiton sekaan sitä mukaa kun saat niitä lohkottua. Leikkaa valkosipulinkynnet ja punasipuli pienemmäksi ja lisää mukaan.
Anna kiehua kevyesti kuplien n. 20 min. Mausta suolalla, punaviinillä ja siirapilla.
Nosta keitto liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää mukaan mascarpone ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi samettiseksi keitoksi.

4 Comments:

At 30/1/11 20:46, Blogger Merituuli said...

Aikast makoisalta näyttää keittonne!

Tehtiin justihiinsa tänään kikherneistä keittoa (kun yritetään lisätä erilaisten papujen yms. käyttöä) mutta ei kyllä vakuuttanut. Mauttomaksi jäi ja aika viilaaminen oli että saatiin jotain makua. Opettelua siis vaatii vielä :).

Samaten tehtiin tomaateista ruokaa, kun Jukka oli ostanut lammaspataa varten ihan tuoreita luumutomaatteja. Vaikka tölkitettyjä olisikin pitänyt käyttää, täytyy myöntää että oli ilo leikellä siemeniä pois tomskuista. On siinä enemmän puuhastelun meininkiä kuin plumpsauttaa ulos purkista :).

 
At 30/1/11 20:54, Blogger Rosmariini said...

Miten olisi pekonilta maistuva kikherne-purjokeitto? :)

Lammaspataa, jossa tuoreita tomaatteja. Slurps. Tekisipä mieli muuttaa teille asumaan.

Itse olen tänään ollut tandooritunnelmissa, kun yksi intialainen keittokirja vei taas jauhajan mennessään.

 
At 30/1/11 21:44, Anonymous Anonyymi said...

Käytittekö liemikidneypapuja vai kuivista pehmentämiänne?

Tämä sopii tarpeisiini enemmän kuin hyvin (kun vielä olen nihkeä syömään tomaatteja siltään), sillä aina köökintapaiseni ikkunasta katsellessani näen kaksi purkillista kuivia kidneypapuja. Ja ihminen on väliin turhankin kauan laiska käyttääkseen kuivaa papua, vaikka se mieluisaa onkin.

Pikkuenkeli

 
At 30/1/11 21:48, Blogger Rosmariini said...

Käytin tölkkitavaraa, kun sitä oli sopivasti käden ulottuvilla.

Vaikka olisihan meillä tarkemmin ajateltuna ollut toki kuivattujakin, hmmm.

Mutta tätä ruokaa oli hauska valmistaa, kun pääsi yhdistelemään taas vastamakuja ihan tosissaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails