Uunikala uudella tavalla
Uunilohi taitaa olla yksi Pastanjauhannan haetuimmista ruokaohjeista. Tässä vanhasta ohjeesta vähän viritellympi versio. Osan katkaravuista olisi voinut jättää näin jälkiviisaana kokonaisenakin ruuan pintaa koristamaan, mutta ihan hyvin ne toimivat vähän muusatummassakin muodossa. Kerrankin muistimme laittaa kalan suolautumaan hyvissä ajoin etukäteen, ja lopputulos oli perunoiden kanssa nautittuna oikeinkin maistuva.
Ohje on kotoisin oululaisesta kalaruokablogista, jonka soisi päivittyvän vähän useamminkin.
Uunilohi katkarapu-kylmäsavulohikuorrutuksella
1 kg lohifilettä
merisuolaa
kuorrutus:
300 g katkarapuja
300 g kylmäsavulohta
2 dl cream fraichèa tai smetanaa
1 dl parmesaaniraastetta
tilliä, mustapippuria, puristettua sitruunaa
Poista lohifileestä pystyruodot nyppimällä. Suolaa file muutamaa tuntia ennen valmistamista merisuolalla.
Valmista katkarapu-kylmäsavulohitahna sekoittamalla kaikki kuorrutuksen aineet keskenään. Tämä onnistuu helpoiten joko monitoimikoneessa, tai pilkkomalla katkaravut ja kylmäsavulohi pieniksi palasiksi ja sekoittamalla käsin. Levitä seos lohen päälle ja paista uunissa, 200 asteessa n. 30 min. Lohi on valmista kun kuorrutus on saanut kauniin kullanruskean värin.
Ohje on kotoisin oululaisesta kalaruokablogista, jonka soisi päivittyvän vähän useamminkin.
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home