tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Kolmen juuston pasta

Monissa ruokablogeissa on laitettu sapuskoiden sekaan viime kuukausien aikana Valion Kolmen juuston ruokakermaa. Minäkin sain viimein aikaiseksi ryhtyä sitä testaamaan. Sekoitin pakkauksessa olleen ehdotelman mukaisesti kyseistä kermavalmistetta sekä silputtuja tuoreita yrttejä keitetyn pastan joukkoon, ja sitten vaan syömään.

Pasta saattoi olla tarkoitukseen vähän vääränlaista, koska kerma tahtoi luiruta makaronien päältä lautasen pohjalle. Tästä syystä en päässyt perehtymään valmisteen makuun ja juustoisuuteen vielä kovinkaan syvällisesti. Pitää ottaa jolloinkin uusintayritelmä ja tuikata tuotetta tavallisen ruokakerman tilalta johonkin sapuskaan. Saapa nähdä, kuinka monta juustoa mausta erotan.

12 Comments:

At 19/10/06 11:37, Blogger Aurinkotuuli said...

Pakko mainita, että itse kokeilin tehdä lasagneen juustokastikkeen kyseisestä tuotteesta. Lisäsin vain hiukan maitoa ja saostin. Tuli oikein mainion makuista!!

 
At 19/10/06 17:31, Blogger Rosmariini said...

Tuohan on hyvä idea, kiitoksia! Aika monet kuulostavat olleen tuohon juustokermaan kyllä hyvinkin tyytyväisiä. Ilmeisesti siinä on sitten tavallista vähärasvaista ruokakermaa enemmän makua ja ytyä.

 
At 19/10/06 23:09, Blogger Aurinkotuuli said...

Se on kyllä yllättävällä tavalla voimakkaan juustoisen makuinen (siis ollakseen tuollainen kevytkerma), mutta toisaalta niin pehmeä, että vähemmän voimmakkaista juustoista pitäväkin tykkää. Varmaan aika mukava väliinputoaja siis jossain mielessä - ja kuten joillekin tärkeää siis myös kevyt.

 
At 20/10/06 00:03, Blogger Rosmariini said...

Jännä juttu, kun yleensä tuntuu, että maku ja keveys eivät kerta kaikkiaan voi yhdistyä samassa tuotteessa. Pakko testata tuota lähiaikoina jossain sopivammassa sapuskassa. Kaikenlaisia jänniä lasagneohjeitakin on tullut viime päivinä vastaan, joten jos vaikka sitten siinä.

 
At 22/10/06 22:37, Anonymous Anonyymi said...

No nyt on Valio löytänyt täyteläisyyttä kevyttuotteeseenkin.

Tein uuniravioleita kermalla ja juustokuorrutuksella. Kelasin, että kolmen juuston combo ois kaks kärpästä yhdellä lorauksella. Päälle sit pari kouraa silputtua arkijuustoa.

Eihän tämä kerma juustoa korvaa, koska ei veny saati pauku.

Aion ostaa ehdottomasti toisenkin kerran. Mutta mihin on kaikkein paras käyttää?


Varsinainen jumalten nektari on felixin majoneesi-jogurtti.
Prosentteja 15 tai aika vähän kuitenkin. Eli ei niin tuhtia kuin majoneesi, mutta toimii esimerkiksi uuniperunan ja hampurilaisen kanssa paremmin kuin velliksi menevä kermaviili.

Luonnollisesti sekoitin kolmen juuston kreemiä ja felixin mumsmumsia sekaisin ja lopputulos oli upea.

 
At 22/10/06 23:43, Blogger Rosmariini said...

Pitäisi käydä kurkkaamassa, olisiko Valion kotisivuilla mitään reseptiehdotelmia tähän tuotteeseen. Siellä on kokemusteni mukaan muutenkin aika kivoja reseptejä, esim. taannoinen huippishyvä puolukkarahka.

Tuosta Felixin majo-jugusta en ole kuullutkaan, joten kiitokset vinkistä!

 
At 23/10/06 12:30, Anonymous Anonyymi said...

No sen verran vielä tuosta Felixistä, että hoksasin, että se pitäisi käyttää 4.11 mennessä (eilen ostettu).
Ja tuubi on sen verta iso, että ei tota voi jääkaapin peruskamana pitää.
Majoneesihan säilyy kuukausia.
Harmi.

 
At 23/10/06 13:14, Anonymous Anonyymi said...

No hitto.
Innostuin tekemään aamulla parit Dukes-purilaiset, joiden väliin laitoin vain itse maustamaani jugurttimajoa.
Ja sieltähän ne sitten lorisivat suoraan lautaselle kun pistin kuumana sihisevän pihvin sämpylän väliin.
tyhjä arpa?

 
At 23/10/06 13:20, Blogger Rosmariini said...

No, voihan Felix! :-/

 
At 23/10/06 19:15, Anonymous Anonyymi said...

mut en tietenkään sanonut tota sen takia ettette kokeilis sitä. tietty koklaatte.
ja saatto olla että se valunut osa oli just tota kolmen juuston skermaa....

 
At 25/10/06 14:13, Anonymous Anonyymi said...

Jaa, makuasioista ei sovi edes alkaa kiistelemään... Itse en kovin mielelläni laita ruokaan mitään valmiita seoksia, mutta kerran kumminkin satuin kokeilemaan kyseistä tuotetta ja pettymys oli suuri. Kerma oli lirua ja makua ei ollenkaan. Kermana käytän aina Lidlistä ostamaani kermaa, joita nykyään onkin kaksin kappalein, ja rasvaprosentti molemmissa muistaakseni yli 35% :o) En suinkaan Valion valkoiseksi värjättyjä liruja...

 
At 25/10/06 18:19, Blogger Rosmariini said...

Mekin käytämme toki kokkailuissamme paljon ihan oikeaa kermaa, mutta vaihtelu virkistää.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails