sunnuntai, lokakuuta 08, 2006

Mantelilohi

Nyt kun omat kokkailut ovat olleet tällä viikolla jokseenkin kortilla, postailen sitten vähän vanhempia juttuja. Tätä mantelilohta askartelin kahdenkeskisiin blogisynttäreihimme pari viikkoa sitten:
Mantelilohi

600 g lohifileetä
suolaa
mustapippuria
170 g (rasia) herkkusieniä
1 rkl voita tai öljyä
1 dl mantelilastuja
2 dl juustoraastetta, esim. sinileimaista emmentalia
1 dl ruokakermaa
tilliä

Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa se neljään yhtä suureen osaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Aseta lohipalat pienin välein voideltuun uunivuokaan sopiviksi annospaloiksi.
Viipaloi sienet ja ruskista ne pannussa voissa tai öljyssä. Peitä lohipalat sienillä. Ripottele pinnalle mantelilastut ja juustoraaste. Kaada päälle kerma ja ripottele tilliä. Paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia.
Ruoka oli hyvää, vaikka meinasinkin paistaa lohta vähän turhan pitkään. Paistos taisi olla sopivassa kypsyydessä juuri siinä vaiheessa, kun päätin vielä äkkiä kipaista viemään pyykit narulle - ja pyykkien ripustelun aikana sapuska kerkesi jo hieman kuivahtaa. Hmph. Lohen kaveriksi paistoin pannulla kaupan pakastealtaasta löytämääni uutuustuotetta pekoni-chiliröstiperunoita.

Mantelilohen ohje on otettu Suuren Suomalaisen Kirjakerhon kala-, kana- ja kasvisohjeita sisältävästä reseptikirjasta.

2 Comments:

At 21/1/15 20:39, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos hyvästä ohjeesta. Hienoa myös, että kerrot mistä reseptitovat lähtöisin.
t:olli

 
At 21/1/15 20:40, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos hyvästä ohjeesta. Hienoa myös, että kerrot mistä reseptit ovat lähtöisin.
t:olli

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails