Grilliribsit ja BBQ-kastike
Kylkiriviä pitää grillata joka kesä - ja useita kertoja. Sitä paitsi se tarjoaa mainion tilaisuuden etsiä Sitä Täydellistä BBQ-Kastiketta. Tämänkertaisen kastikkeen ohje on Ruokalasta. Ei paha! Jopa parhaita tähän mennessä tekemiämme. Itse lihan grillaamista on käsitelty jo aiemmin.
Kastiketta kannattaa sivellä kylkirivin (sopii toki muunkin grillattavan lihan kanssa) pintaan vähän väliä eli 15-20 minuutin välein. Näin se kuivuu kerroksittain ja pintaan muodostuu tosi maukas, herkullisen tahmea maustepinta. Kun kylki on valmista ja liha alkaa vetäytyä luiden päistä, ota se tulilta ja anna levähtää vielä aivan hetki ennen kuin leikkelet sen luiden väleistä suupaloiksi.
BBQ-kastike
1 sipuli silputtuna
25 g voita
n. 1 dl tomaattipyrettä
2 dl vettä
3 dl punaviiniä
1 dl fariinisokeria
1 rkl sinappia
1 dl punaviiniviinietikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
0,5-1 chili paloiteltuna
(2 rkl savuaromia)
2 rkl worcestershirekastiketta
Freesaa sipulisilppua voissa. Lisää muut aineet ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä ilman kantta noin tunnin verran, välillä sekoittaen. Kastikkeeen tulee olla sakeaa, mutta jos se tuntuu kuivuvan liikaa, lisää vettä tai viiniä. Me lisäsimme viiniä keittelyn varrella vähin erin, yhteensä ehkä desin tai vähän yli. Tarkista maku.
Jos tuntuu, ettei pintaan tarttunut grillauksen aikana tarpeeksi makua, tarjoa loppu BBQ-kastike dippinä. Juomaksi sopii mm. raikas olut tai tuhdihko punaviini jostain grillauksen päälle ymmärtävästä maasta (esim. Australia tai USA). Ja sormia saa nuolla!
Kastiketta kannattaa sivellä kylkirivin (sopii toki muunkin grillattavan lihan kanssa) pintaan vähän väliä eli 15-20 minuutin välein. Näin se kuivuu kerroksittain ja pintaan muodostuu tosi maukas, herkullisen tahmea maustepinta. Kun kylki on valmista ja liha alkaa vetäytyä luiden päistä, ota se tulilta ja anna levähtää vielä aivan hetki ennen kuin leikkelet sen luiden väleistä suupaloiksi.
BBQ-kastike
1 sipuli silputtuna
25 g voita
n. 1 dl tomaattipyrettä
2 dl vettä
3 dl punaviiniä
1 dl fariinisokeria
1 rkl sinappia
1 dl punaviiniviinietikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
0,5-1 chili paloiteltuna
(2 rkl savuaromia)
2 rkl worcestershirekastiketta
Freesaa sipulisilppua voissa. Lisää muut aineet ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele miedolla lämmöllä ilman kantta noin tunnin verran, välillä sekoittaen. Kastikkeeen tulee olla sakeaa, mutta jos se tuntuu kuivuvan liikaa, lisää vettä tai viiniä. Me lisäsimme viiniä keittelyn varrella vähin erin, yhteensä ehkä desin tai vähän yli. Tarkista maku.
Jos tuntuu, ettei pintaan tarttunut grillauksen aikana tarpeeksi makua, tarjoa loppu BBQ-kastike dippinä. Juomaksi sopii mm. raikas olut tai tuhdihko punaviini jostain grillauksen päälle ymmärtävästä maasta (esim. Australia tai USA). Ja sormia saa nuolla!
9 Comments:
Aaaaaaaaaaaaah *vesi kielellä* bbq-kastike on suosikkini, ja ribsit paheeni.
Olen kokeillut kokista jossa bbq-reseptissä, aika ovela temppu - ja tietenkin ihan ketsupilla.
Oli kyllä superhyvää soosia. Etenkin kun keittelimme sitä ikuisuuden ja lotrasimme sekaan runsaasti punaviiniä.
Voi että tulee niin nälkä kun katsoo siun herkullisia kuvia...=) Voi melkeen haistaa tuoksunkin...;D
No hyvä. :) Aina nimittäin itseä harmittaa, kun ei millään saa keittiössä leijailevia tuoksuja mukaan tänne blogiin.
(Tämän postauksen kuvista jälleen kerran kunnia Pippurimyllylle.)
Kokeiltiin tänään tuota kastikeohjetta ja kyllä siitä kelpo maut tuli. Jos vaikka ensi kerralla testaisi sen "Authentic Barbecued Spareribs"-kastikkeen... Se vaikutti ainakin aineksiltaan erinomaiselta!
Täältä oon löytäny monet hyvät bbq reseptit ja kastikkeet (http://www.amazingribs.com/) mutta tää teidän tämänkertanen ei kyllä kalpene ollenkaan!
Suosittelen kokeilemaan!
Hyvä soossi käypä ihan ravintolakeittiöön ;)
Pikkulisämakua saa lisäämällä tuohon veteen kasvisliemijauhetta ja kun laittaa hitusen viskiä ja pekonisuikaleita vielä päälle niin Avòt!
t. Hotelli rantasipi sveitsin kokki
Itse lisään vielä hieman aniksen siemeniä voimistamaan savuista efektiä ja pari lorausta Oyster-saucea! Ei mennyt ainakaan huonommaksi... ;-)
Vallattoman hyvä BBQ-kastike, jota hyödynsimme pulled porkia tehdessämme. Tuli kyllä ihan ravintolatasoista murkinaa.
Lähetä kommentti
<< Home