Sadonkorjuuta
Yrttien kasvattelu onnistui tänä kesänä yli odotusten. Etenkin basilikaa meillä on tällä hetkellä vaikka muille jakaa, vaikka olemme sitä varsin ahkerasti käyttäneetkin. Viime päivinä olen tunkenut basilikaa enemmälti paitsi pestoon myös tämmöiseen sangen maistuvaan kanapataan:
Tomaattisen broilerin ohje on kirjasta nimeltään Hyvää ruokahalua! Parhaat kasvis-, kana- ja kalaruoat.
Tomaattinen broileriMutta muitakin yrttejä meillä siis riittää. Toki osan kasveista voi kuivata myöhempää käyttöä varten (etenkin oreganon), mutta esimerkiksi salvialle voisi olla enemmän käyttöä tuoreena kuin kuivattuna. Sitä kasvaa meillä aivan mahdottoman suuri puheikko, ja tähänastisessa elämässäni olen käyttänyt kyseistä kasvia lähinnä satunnaisesti kokeiltuun saltimboccaan. Pitäisiköhän kokeilla jonain päivänä vaikka salviakanaa?
4 broilerinfileetä
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
MARINADI:
1 prk ruokakermaa
1 prk tomaattipyreetä (enemmänkin voi laittaa, toim. huom.)
1 rkl kuivattua basilikaa
suolaa
jauhettua mustapippuria
ripaus cayennepippuria
Kuutioi broileri. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään, kaada broilerikuutioiden päälle. Anna marinoitua viileässä 2 tuntia.
Voitele uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä. Kaada broileri marinadeineen vuokaan, peitä foliolla. Paista 200-asteisessa uunissa 1 tunti.
Ota ruoka uunista ja sekoita joukkoon reilusti pieneksi silputtua basilikaa. Sekoita kastike tasaiseksi. Peitä vuoka vielä noin viideksi minuutiksi foliolla. Näin tuoreen basilikan maku ehtii tasoittua kastikkeeseen. Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.
Tomaattisen broilerin ohje on kirjasta nimeltään Hyvää ruokahalua! Parhaat kasvis-, kana- ja kalaruoat.
6 Comments:
Aikoinani Keski-Euroopan mäkisissä maastoissa asuessani tein silloin tällöin tajuttoman hyvää pastakastiketta, johon tuli paljon salviaa, lisäksi kai vain voita, kermaa, pippuria ja parmesaania. Sittemmin kokeilin sitä Suomessakin, mutta täkäläinen kerma ei oikein sopinut, ruoan koostumuksesta tuli omituisen kokkareinen. Jos joku viitsisi näistä aineksista kehittää toimivan reseptin, ei muuta ku jakoon! Olisin ikuisesti kiitollinen.
Salvia sopii paitsi kanan ja vasikan myös possun mausteeksi. Esim. porsaan sisäfileen täytteeksi olen muun ohella käyttänyt salviaa, jopa kokonaisia kuivattuja lehtiä.
Moi,
salviaan voi yllätys yllätys pakastaa. Eihän se tuoreen veroista ole mutta ajaa asian.
Salviaa taidetaan tosiaan käyttää enemmältikin muualla Euroopassa. Ainakin Jamie Oliver heiluu usein ohjelmissaan salviapuskan kanssa. Jospa kuivaisin sitä kuitenkin jonkinlaisen erän, niin tulisi testattua sitten sekin.
Tuo salviapasta kuulostaa tosissaan kiintoisalta!
...ja kiitokset anonyymille tiedosta! Meikäläisellä ei ole oikein nämä säilömisjutut hallussa. :)
Onpas herkullisen näköinen murkina ja vieläpä noin helpolla ja vähistä raaka-aineista! Vieläkin jotkut väittävät, etteivät osaa tehdä ruokaa!
Täsmälleen näin! Tämmöiset reseptit ovat hieman kokemattomammillekin kotikokeille ihan ykkösiä - sen kun vaan panee ainekset pataan, niin uuni hoitaa loput. Lähes yhtä helppoa kuin einespizzan lämmitys.
Lähetä kommentti
<< Home