Sitruunainen perunasalaatti sekä savustettua siikaa
Herkullisia reseptejä jo aiemminkin Pastanjauhantaan tehtaillut sarihoo lähetti meille vähän aikaa sitten perunasalaatin ohjeen, jonka oli alun perin tarkoitus osallistua jo blogimme kesäruokakilpailuun. Hyvin tämä olisi kyllä kilpailureseptien joukkoon sopinutkin.
Salaatti on kuulemma mainio grillatun kanan tai lihan lisuke, mutta mainiosti se istui myös savustetun siian kylkeen (saimme viimeinkin hommattua ikioman grilliin aseteltavan savustuslaatikon, joten nyt saavat leppälastut kyytiä). Olin kyllä periaatteessa ihan tyytyväinen savustuspussinkin tuotoksiin, mutta kyllä tässä oli vielä enemmän oikean savustuksen meininkiä:
Tämä perunasalaatti vei etenkin Pippurimyllyn kielen mennessään - oli kuulemma niin hyvää, ettei syömistä olisi tehnyt mieli lopettaa ollenkaan. Vaikka kyllähän näin hienoista raaka-aineista hyvä salaatti syntyykin:
Salaatti on kuulemma mainio grillatun kanan tai lihan lisuke, mutta mainiosti se istui myös savustetun siian kylkeen (saimme viimeinkin hommattua ikioman grilliin aseteltavan savustuslaatikon, joten nyt saavat leppälastut kyytiä). Olin kyllä periaatteessa ihan tyytyväinen savustuspussinkin tuotoksiin, mutta kyllä tässä oli vielä enemmän oikean savustuksen meininkiä:
Tämä perunasalaatti vei etenkin Pippurimyllyn kielen mennessään - oli kuulemma niin hyvää, ettei syömistä olisi tehnyt mieli lopettaa ollenkaan. Vaikka kyllähän näin hienoista raaka-aineista hyvä salaatti syntyykin:
Sitruunainen perunasalaatti
1 kg kiinteämaltoisia perunoita / uusia perunoita
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
yrttisuolaa maun mukaan
1 tl mustapippurirouhetta
1 kerä (150 g) jäävuorisalaattia
1 purjo
1 prk (200 g) fetajuustoa
1 ruukku rucolaa
päälle roseepippureita
1. Keitä perunat napakan kypsiksi.
2. Jäähdytä perunat. Kuori ja leikkaa ne viipaleiksi.
3. Asettele perunaviipaleet leivinpaperille ja ripottele niiden päälle öljyä, sitruunamehua, yrttisuolaa ja mustapippuria.
4. Paloittele jäävuorisalaatti tarjoiluastiaan. Asettele salaatin päälle perunaviipaleet.
5. Suikaloi purjo. Valuta ja paloittele fetajuusto.
6. Asettele salaatille purjosuikaleet, fetajuusto ja rucola.
7. Ripottele pinnalle vielä roseepippureita.
3 Comments:
Mukava kuulla, että tämä maistui teillekin :) Ties vaikka olisi voitto irronnut, jos olisin älynnyt postata ajoissa :D
Näinpä. :) Emmeköhän me järjestä vielä reseptikilpailuja jatkossakin, joten jospa ehtisit sitten taas mukaan. Osallistumisaika oli nyt kyllä niin lyhyt, etteivät monet varmasti hoksanneet koko kisaa.
Kiitos vielä kerran ohjeesta! Oli tosissaan herkkua.
Voihan siika! Paremman puoliskon kanssa päätettiin järjestää "Arvostele mun illallinen"-tyylinen tempaus keskenämme, ja ajattelin tarjota savusiikaa ja pottusalaattia, ja sitten törmäsin suoraan tähän reseptiin. Oishan se pitäny arvata ettei pastanjauhantaa kauemmas tarvi selailla! =D
Lähetä kommentti
<< Home