sunnuntaina, helmikuuta 12, 2006

Ratatouille sekä aurajuustotäytteiset kanakääryleet

Taannoinen munakoisokeskustelu poiki niin paljon kiintoisia munakoisovinkkejä ja -ohjeita, että pitihän niistä jotakin päästä jo koestamaan. Valikoin toteutukseen näin ensi alkuun tomaattisoosissa uiskentelevat kasvikset eli ratatouillen (mitenkähän tuo mahdetaan muuten lausua... ratatuää?). Ja maukasta tuli, todellakin. Sapuska menisi patongin kanssa kasvisruokana sinälläänkin, mutta minä päätin pelata varman päälle ja otin ohjelmaan myös sinihomejuustolla täytetyt kanan rintafileet. Kuvan ottanut mieheni tietenkin kuvitteli, että liha on annoksessa se pääasia, ja tarkensi sitten siihen. Mutta kyllähän tuo ratatouillekin hieman pilkistää tuolta taustalta.

Ratatouille eli ranskalainen kasvishöystö

2 kpl sipulia
3 kpl valkosipulinkynttä
0,5 dl Bertolli Classico oliiviöljyä
2 kpl paprikaa
1 kpl kesäkurpitsaa
1 kpl munakoisoa
500 g Bertolli pastakastiketta (Grilled Vegetables)
0,5 dl vettä
0,5 kpl Knorr Kasvisliemikuutiota
0,5 tl mustapippuria

Kuori ja paloittele sipulit. Kuullota sipulit ja puristetut valkosipulin kynnet oliiviöljyssä paistokasarissa tai wokpannussa. Huuhtele kasvikset. Leikkaa paprikat, kesäkurpitsa ja munakoiso reilun kokoisiksi paloiksi. Lisää kasvikset pannulle ja paista niitä muutaman minuutin ajan. Kaada pastakastike kasvisten joukkoon. Huuhtele purkki vesitilkalla ja kaada liemi joukkoon. Lisää liemikuutio ja mausta mustapippurilla. Hauduta ratatouillea 10 minuuttia. Ranskalainen kasvishöystö sopii mainiosti kalan tai kanan lisäkkeeksi tai sellaisenaan vaalean leivän kanssa nautittavaksi.

Annoksen kanaosio syntyy siten, että avataan fileet, tungetaan sisään homejuustoa ja maustetaan suolalla & pippurilla. Nyytit kiinni tikuilla, minkä jälkeen pyöräytetään niihin väriä paistinpannulla. Sen jälkeen uuniin kahteensataan asteeseen vajaaksi puoleksi tunniksi. Ei kannata paistaa liian pitkään, ettei kana kuivahda käppyräksi. Kuivumista voi estää käärimällä kanarullat pekoniin ennen paistinpannulle menoa. Täytettäkin voi varioida, esimerkiksi hieman hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit sopivat lihanyytteihin mainiosti.

4 Comments:

At 12/2/06 20:50, Anonymous Anonyymi said...

Mukava kuulla, että ratatouille maistui. Itse asiassa meillä mies juuri yksi sunnuntai-ilta väänsi meille edellispäivän ratatouillejämistä patongit ja lisäksi taisi olla vuohenjuustoa.

Pakko kokeilla seuraavaksi tuota aurajuustotäytettä. Ei voi olla pahaa :)

 
At 12/2/06 21:50, Blogger Rosmariini said...

Maistui, kerta kaikkiaan! Viimeinkin kasvisruoka, joka osui ja upposi meikäläiseen ihan tosissaan. Mistä ihmeestä siihen tulikin niin paljon makua - lieneekö tuossa valmiissa Bertolli-soosissa ollut se salaisuus.

Suurkiitokset reseptistä! :)

 
At 12/2/06 22:18, Anonymous Anonyymi said...

Hauskan tuntuinen ratatouille-ohje. Pitänee kokeilla. Se muuten kai äännetään kutakuinkin ratatuij.

 
At 13/2/06 01:02, Blogger Rosmariini said...

Kiitti ääntämysohjeistuksesta. Ranskan kieli ei vaan istu meikäläisen suuhun sitten niin millään, joten pieni opastus on aina paikallaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails