maanantaina, helmikuuta 13, 2006

Tonnikalapihvi basilikakastikkeessa

Pastanjauhajat sortuivat taas viikonloppuna tonnikalapihveihin, kun reseptilaatikosta etsiytyi käsiin poikkeuksellisen mainio suosikkiohje. Lopputulos on öljyisestä kastikkeesta huolimatta todella raikas ja maukas.
Tonnikalaleike basilikakastikkeen kera

4 kpl tuoreita tonnikalaleikeitä (á 150 g)
Marinadi:
4 rkl hyvää balsamietikkaa
2 rkl soijaa
Kastike:
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 ruukku basilikanlehtiä
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa ja mustapippuria

Sekoita marinadiainekset. Laita kalaleikkeet vuokaan ja marinoi vähintään 30 min jääkaapissa. Kääntele leikkeitä kerran. Valmista basilikakastike sauvasekoittimen avulla. Mausta varovasti suolalla ja pippurilla.
Kypsennä leikkeet parilapannulla 3 minuuttia molemmin puolin, sivele marinadilla kypsennyksen aikana. Siirrä kypsät pihvit kuumille lautasille ja kaada basilikakastiketta päälle. Tarjoile esim. radicchio- tai Castelfranco-salaatin kera.

(Ohje Stockmannin Italia-teemaisesta mainosvihkosesta.)

11 Comments:

At 14/2/06 17:46, Blogger Polkkapossu said...

Tonnikalaa tulee harvemmin ostettua. Maksaa se kuitenkin äkkiä reilu 30 € kilo. Resepti kuulostaa hyvältä, mutta tonnikalojen paistoaika kuulostaa tosi pitkältä. Tonnikalaan pätee "raaempi parempi"- periaate. Tietty makuasiahan tämäkin on mutta ton kokoisia pihvejä paistaisin maks. 45 sek/ puoli. Jotkut tietty vihaa raakaa kalaa...ainakin Stokkan ruokaohje-entiset-pertit ja mun äippä ;)

 
At 14/2/06 18:18, Blogger Rosmariini said...

Hämmästeltiin pitkää paistoaikaa itsekin, ja varmasti siitä vähän pudotettiinkin (en tiedä, kun en itse ollut aktiivisesti kapustan varressa). Ainakaan oma pihvini ei ehtinyt kuivahtaa vaan jäi sisältä sopivan punaiseksi ja makoisaksi.

 
At 27/2/06 13:57, Blogger nainen ratissa said...

Mistähän löytyy ohjeita noille radicchio- ja Castelfranco-salaateille?

 
At 27/2/06 14:22, Blogger Rosmariini said...

Sen kun tietäis. Vedin tuon pätkän nimittäin sitaattina enkä arvannut mennä muuttelemaan tuota salaattikohtaa, vaikkei se oikein auennutkaan. :) Arvelen, että ne voisivat olla salaattilajikkeita, mutta eivät ole minulle asti tuttuja. Itse sekoitin muistaakseni tammenlehväsalaattia ja jotain muuta, ja ihan hyvin toimi.

 
At 26/7/06 11:56, Blogger Rosmariini said...

Juu, ei haittaa. :) Kommenteista tulee tieto sähköpostiin, joten pääsemme käsiksi näihin vanhempiinkin juttuihin.

Ja kiitoksia tiedosta, tuo jäikin aikanaan vaivaamaan. Oma sikuritietämykseni on aika lailla nolla, joten eipä ihme, että menin noiden kanssa ihan kunnolla metsään.

 
At 25/5/07 20:49, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos ohjeesta! Toimi erinomaisesti! Paistoin hivenen kauemmin, noin 5 min molemmin puolin, mutta pihveillä oli painoa 250g. Olivat aika buenot - eivät paistuneet kuivaksi. Myös kastike toimi loistavasti. Tarjoilin pihvit parmesan vihannesten kera.

 
At 26/5/07 12:28, Blogger Rosmariini said...

Varmasti maistuva yhdistelmä. Noita vihanneksia en ole itse vielä kokeillutkaan, vaikka suunnitelmissa ovat olleet.

(Mukava muuten, kun kommentoit, niin hoksasin minäkin tulla kurkkaamaan blogiasi. Hauska saada lukulistalle uusia ruokablogeja.)

 
At 7/6/07 11:29, Blogger Unknown said...

Ajattelin tuossa viikonloppuna miehelle kokata jotain erikoisempaa. Ja päädyin tonnikalapihveihin tämä resepti kuullosti niin hyvälle että piti parilapannu ja sauvasekoitin käydä ostamassa.

Tuo lisäkkeenä mainittu parmesan vihannekset jäi myös houkuttelemaan , löytäisinkö jostain reseptiä niihin??

Mikä muu sopisi tonnikalapihvien lisukkeeksi? Itse en ole myöskään koskaan tonnikalaa pihveinä syönyt.

 
At 7/6/07 11:43, Blogger Rosmariini said...

Köyhien ritarien parmesan-vihannesten ohje löytyy täältä:

Parmesan-vihannekset

1 kukkakaali
1 parsakaali
3 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
(1 sitruuna)
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl raastettua parmesania
1 puntti basilikaa
suolaa
mustapippuria
Paloittele kasvikset reiluiksi paloiksi. Keitä hyvin suolatussa vedessä kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta niissä on vielä hyvä purutuntuma. Valuta hyvin ja mausta kuumana oliiviöljyllä, basilikan lehdillä, parmesanilla ja mustapippurilla.

Toivottavasti pihvit maistuvat - tuore tonnikala jakaa nimittäin aika tehokkaasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Me teemme lisäkkeeksi yleensä vain jonkin simppelin salaatin. Tähän aikaan vuodesta voisi toki kokeilla vaikka salaattia uusista perunoista. Reseptiarkistostamme löytyy pari mainiota ohjetta, joiden pohjalta voisi kenties koittaa säveltää jotain.

 
At 6/7/14 14:05, Anonymous Anonyymi said...

Oli tosi hyvä ohje! En ole ennen tehnyt tonnikalapihvejä (kai se uhanalaisuus kolkuttelee) mutta ajattelin että josko kerran maistaisi, ennen kuin kuolevat.. Selailin netistä löytyviä ohjeita ja tämä parmesanvihannesten ja uusien perunoiden kanssa valikoitui. Oli jotenkin yllättävän.. lihaisa. Harmi että oli niin hyvää, kun ei sitä ehkä voi vakioruokalistalle ottaa :'D Mutta tätä ohjetta pitää kokeilla jonkun muun lihaksikkaan kalan valmistamiseen myös!

 
At 26/1/20 13:45, Anonymous Anonyymi said...

Olen syönyt hyvää tonnikalaa Madeiralla, se ei ollut sisältä raakaa, ei edes puoliraakaa. Paistoin itse pihvin kypsäksi ja siitä tuli kuivaa, ei hyvää kuten Madeiran ravintolassa. Mikähän heidän konstinsa on. Eikö kukaan ole valmistanut tonnikalaa jossain vahvassa liemessä hauduttamalla, sellainen kiinnostaisi, koska puoliraakaa en syö.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails