Jauhelihapihvit á la Bronx
Sain tämän mainion jauhelihapihvi- ja kastikeohjeen jauhantapalstan lukijoille jo tutulta Bronxilta. Kokonaisuus syntyy nopeasti ja kastike oli niin maukas, että sitä tullaan soveltamaan muuallekin.
Jauhelihapihvit
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
ketsuppia (Heinziä!)
HP:tä (original)
soijakastiketta
sweet thai chiliä
valkosipulia
maldon-suolaa
mustapippuria
Pihvit valmistettiin perinteiseen tapaan sekoittamalla ainekset kulhossa taikinaksi. Ketsupin, HP:n, soijakastikkeen ja chili-soosin avulla voi säätää taikinan notkeutta. Mitä enemmän näitä juoksevia ainesosia lisää, sitä mehukkaampi lopputuloksesta tulee - mutta samalla ottaa kasvavan riskin, etteivät pihvit pysy koossa vaan murenevat kesken paistamisen. Kokemus opettaa ja alussa voi olla turvallista pelata varman päälle.
Kastike
kermaa
Heinziä
sinappia
puolikas lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
reilu golfpallon kokoinen klöntti creme fraichea
basilikaa
pilkottu valkosipulinkynsi
balsamicoa
Valmistimme kastikkeen kuullottamalla ensin valkosipulia kevyesti oliiviöljyssä. Muut ainekset (paitsi balsamico) lisättiin pian perään ja kastiketta hauduteltiin hetki. Samalla sekoiteltiin sen verran, että koostumus tasoittui sileäksi. Reuna haetaan jälleen balsamicolla: sitä lisätään vähitellen ja maistellaan samalla ahkerasti. Kastike saa olla hieman kirpeä. Haudutellaan vielä muutama minuutti sekoitellen - ja valmista on.
Pihvien ja kastikkeen kaveriksi laadittiin vielä perunamuusi. Keitetyt perunat käyvät varmasti yhtä lailla.
Jauhelihapihvit
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
ketsuppia (Heinziä!)
HP:tä (original)
soijakastiketta
sweet thai chiliä
valkosipulia
maldon-suolaa
mustapippuria
Pihvit valmistettiin perinteiseen tapaan sekoittamalla ainekset kulhossa taikinaksi. Ketsupin, HP:n, soijakastikkeen ja chili-soosin avulla voi säätää taikinan notkeutta. Mitä enemmän näitä juoksevia ainesosia lisää, sitä mehukkaampi lopputuloksesta tulee - mutta samalla ottaa kasvavan riskin, etteivät pihvit pysy koossa vaan murenevat kesken paistamisen. Kokemus opettaa ja alussa voi olla turvallista pelata varman päälle.
Kastike
kermaa
Heinziä
sinappia
puolikas lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
reilu golfpallon kokoinen klöntti creme fraichea
basilikaa
pilkottu valkosipulinkynsi
balsamicoa
Valmistimme kastikkeen kuullottamalla ensin valkosipulia kevyesti oliiviöljyssä. Muut ainekset (paitsi balsamico) lisättiin pian perään ja kastiketta hauduteltiin hetki. Samalla sekoiteltiin sen verran, että koostumus tasoittui sileäksi. Reuna haetaan jälleen balsamicolla: sitä lisätään vähitellen ja maistellaan samalla ahkerasti. Kastike saa olla hieman kirpeä. Haudutellaan vielä muutama minuutti sekoitellen - ja valmista on.
Pihvien ja kastikkeen kaveriksi laadittiin vielä perunamuusi. Keitetyt perunat käyvät varmasti yhtä lailla.
10 Comments:
Bronxin kanapasta oli kyllä niin erinomaisen hyvää että tätäkin pitää kokeilla.
Tuo kastike oli kyllä taivaallista. Ilmankos, kun tulihan siihen kuitenkin kunnon luraus ketsuppia. :)
No voihan jauhelihapihvit maustaa halutessaan pelkällä suolallakin, jos niikseen tulee. Itse menettelemme siten grillatessamme, jotta pihvit pysyisivät sitten parilalla paremmin koossa.
rosmariinia on helppo miellyttää - jotain tomaattipitoista kehiin vaan :-)
turisti: ehkä se maldon-suola on semmonen refleksi vaan, sitä aina rippusen laittaa fiilistason kohottamiseksi, paistopintaan, vaikka mainituissa teollisissa mössöissä suolaa ihan nokko onkin.
--bronx
Ai, itse sapuskaguru täällä! Kiitokset vielä kerran herkkuhetkestä. Toivottavasti tuo soosi näyttää siltä miltä pitikin.
Meitsiä on ylipäänsäkin helppo miellyttää – ei siihen aina vaadita edes Heinzia. (Rakas mieheni voisi tosin olla hieman eri mieltä tuosta helppoudesta, mutta väliäkö hällä.)
Kun konstit loppuu, kutsutaan Heinz apuun.
Oikein maukkaat pihvit&kastike tuli. Kiitos resepteistä.
Paistetaanko nuo pihvit siis pannulla vai uunissa? Entäs kastike, missä suhteessa mitäkin ainesosaa vai pelkästään mututuntumalla?
Pannulla on paistettu, ja ainesosat säädetty mutulla (ja maistelemalla).
Itse laitoin taikinan joukkoon perunajauhoja, näin ne pysyy koossa hyvin, vaikka onkin ketsupit ynnä muut seassa.
Lähetä kommentti
<< Home