maanantaina, helmikuuta 06, 2006

Wokkauskokkausta

Koska hapanimelän broilerin kokkaaminen oli parisen viikkoa sitten sangen maittava kokemus, toteutin uhkaukseni ja otin uuden kiinalaista keittiötä edustavan ohjeen saman tien kokkauslistallemme. Osterikastikkeen kokeileminen kotikeittiössä herätti mielenkiinnon, ja niinpä wokkiin päätyi tällä kertaa osteriliemessä uiskentelevia naudansuikaleita. Ihan hyvää tuli, vaikka vedettiinkin kasvikset ehkä hivenen ylikypsiksi. Ohje on peräisin Suuresta aasialaisesta keittokirjasta (1999).
Naudanlihaa ja paprikoita osterikastikkeessa

Valmistelut: 15 minuttia, Kypsennys: 8 minuuttia, 6 annosta

500 g naudanpaistia
1 rkl soijakastiketta
1 kevyesti vatkattu munanvalkuainen
1 rkl maissijauhoja
¼ tl jauhettua mustapippuria
2 rkl maapähkinäöljyä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
¼ tl viisimaustetta
1 vinoneliöiksi leikattu pieni vihreä paprika
1 vinoneliöiksi leikattu pieni punainen paprika
2 ohueksi viipaloitua sellerinvartta
1 tlk (n. 400 g) kokonaisia minimaisseja valutettuina
2 rkl osterikastiketta
2 vinottain viipaloitua kevätsipulia

1. Poista lihasta rasva ja jänteet. Leikkaa liha poikkisyin pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi. Sekoita soijakastike, munanvalkuainen, maissijauhot ja pippuri. Lisää liha ja sekoita.
2. Kuumenna 1 rkl öljyä wokissa tai paksupohjaisessa kattilassa. Kääntele pannua varovasti niin, että öljy leviää pohjalle ja reunoille. Lisää inkivääri, viisimauste, paprikat, selleri ja maissit ja pikapaista kovalla lämmöllä 2 minuuttia, tai kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Ota pois wokista ja pidä lämpiminä.
3. Kuumenna wokissa loput öljystä. Kääntele pannua varovasti niin, että öljy leviää pohjalle ja reunoille. Paista liha nopeasti pienissä erissä kovalla lämmöllä, kunnes se on ruskistunut mutta ei läpikotaisin kypsää.
4. Kaada kaikki lihanpalat ja kasvikset takaisin wokkiin ja lisää osterikastike. Pikapaista kovalla lämmöllä, kunnes liha on kypsää ja kastike kuumaa. Ota pois liedeltä ja tarjoa heti kevätsipulilla koristeltuna.

Tuommoinen viereisen kuvan teräslävikkö on muuten keittiöhommissa eri kätevä. Varsinkin jos keittää niin paljon pastaa kuin meikäläiset. Sen kun tökkää vehkeen lavuaariin (se pysyy pystyssä omin nokkinensa), niin sitten voi hulauttaa pastakattilan sisällön siihen kaksin käsin valumaan. Sopii myös keitettyjen perunoiden ynnä vihannesten valuttamiseen ja miksei myös keittämättömienkin kasvisten huuhteluun, kuten kuvasta näkyy.

2 Comments:

At 6/2/06 14:37, Anonymous Anonyymi said...

Tiedoksi vain, että tein sitä suklaakakkua ja omenakastiketta, jonka ohjeen sain kommenttilaatikossa viime viikolla. Oli ihanaa! Täyteläinen kakku, mukavan kirpeä kastike. Suosittelen! Ja kiitos vielä kerran hyvästä reseptistä.

 
At 6/2/06 14:47, Blogger Rosmariini said...

Onpa mukava kuulla, että kakku maistui! Ajattelinkin, että omenasoosi voi tuoda kokonaisuuteen mukavasti ytyä. Järkätään vaan reseptinvaihtareita jatkossakin. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails