sunnuntai, heinäkuuta 17, 2011

Lihakääröt

Elämä on joskus ihan kohtuuttoman vaikeaa. Tuskin olin ehtinyt tointua lähiomaisen menettämisestä, kun tielle kasautui taas semmoinen este, ettei sen yli niin vain kiivetäkään.

Tämmöisinä hetkinä onneksi huomaa, että minulla on jostain ihmeellisestä syystä maailman ihanimmat ja huolehtivaisimmat ystävät, jotka olisivat ilmeisesti valmiita tekemään puolestani ihan mitä tahansa.

Lisäksi on hyvä ruoka, jolla pystyy piristämään vaikka kuinkakin synkeää sadepäivää. Voiko sinihomejuustolla täytettyjen lihakääryleiden äärellä muka olla kovinkaan harmistunut:
Lempin leiskuvat lihakääröt

240 g porsaan ulkofileetä (meillä sifiä)
80 g aurajuustoa
100 g ananasmurskaa
suolaa
jauhettua mustapippuria
2 tl sinappia
1 sipuli
3 dl kuohukermaa
1/2 lihaliemikuutio (meillä Fond du Chefiä)
1 tl sinapinsiemeniä (liotettuja)

Leikkaa porsaanfileestä noin 60 g painavia pihvejä. Nuiji ohuiksi leikkeiksi. Murenna aurajuusto ja lisää siihen valutettu ananasmurska. Mausta leikkeet suolalla, mustapippurilla ja sinapilla.
Laita aurajuusto-ananastahna leikkeiden päälle, rullaa kääryleiksi ja sido hammastikuilla. Paista kääryleet pannulla, poista hammastikut ja lado uunivuokaan.
Paista sipuli kullankeltaiseksi pannulla, lisää kuohukerma sekä lihaliemikuutio ja liotetut sinapinsiemenet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada kastike kääryleiden päälle ja kypsennä uunissa 170 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele hienonnetulla persiljalla.

Lihakääröt ovat yhden nimenomaisen ystäväni lempiruokaa, ja resepti on peräisin jostain vanhasta Spar-kaupan ruokaohjelappusesta.

24 Comments:

At 17/7/11 12:00, Blogger Virpi said...

Meillä oli eilen sinihomejuustotäytteisiä lihakääryleitä :) tosin meillä oli naudan ulkofilettä eikä sisällä ollut kuin basilikaa ja gorgonzolaa. Mut hyviä silti!

Ja sitä vartenhan me ystävät ollaan, että kannatellaan toisiamme silloin kun on vaikeaa <3

 
At 17/7/11 15:12, Blogger Amalfin sitruuna said...

Kuulostaa siltä, että nyt tarttis sitä kuuluisaa lohturuokaa. Mulle se voisi olla vaikka hyvä juusto tai limetahnaa Assam-teen kanssa. Tai graavilohta.

Meillä oli kohtuullisen rankka kevät terveydellisesti, mutta niin vaan selvittiin. Selviämistä juhlittiin opiskeluaikojen pizzalla - ko. pizzeria löytyy vieläkin kaupungista. Oli hyvää!

 
At 17/7/11 15:30, Blogger Liina said...

voi Rosmis, paljon tsemppiä.

 
At 17/7/11 16:10, Blogger Rosmariini said...

Pitäisköhän mun pistää pystyyn lohturuokareseptikilpailu. Voisin kokata kaikkea tämmöistä siihen asti, että tunnelin päässä näkyisi valoa. :) (ehkä ei kovin hyvä idea)

 
At 17/7/11 16:46, Blogger Nuori Nainen said...

Hirmuisesti sinne lämpimiä ajatuksia ja halauksia. Vaikka se lattealta nyt kuulostaakin, niin ehkä vielä tulee hetki, jolloin lohturuokakin muuttuu vain ruoaksi.

 
At 17/7/11 20:51, Blogger Rosmariini said...

Otetaan tuosta tuo ehkä-sana pois, niin kuulostaa vieläkin paremmalta. :) Mutta kiitokset ja lämpimiä ajatuksia sinne teidänkin suuntaanne.

 
At 17/7/11 21:12, Blogger Meri, Helsinki said...

Halauksia myös etelästä! <3

 
At 17/7/11 21:40, Anonymous Emma said...

Halaukset täältäkin! Olet ajatuksissamme <3

 
At 18/7/11 08:16, Blogger Nelle said...

Rosmis: sun pitää lähteä lohturuokakierrokselle kaikkien tuttujen luo, lähellä ja kaukana :) Annat meidän kaikkien muiden kokata sulle! :)

 
At 18/7/11 12:29, Blogger Rosmariini said...

Voi teitä, ihanat. Nellen mahtikokkauksien äärellä ei olisi kyllä mahdollista pysyä lohduttomana kovin pitkään, eli jossain vaiheessa kierrosta olisi pakko vaihtaa teemaa.

 
At 18/7/11 17:00, Blogger Meri, Helsinki said...

Ei kyllä huono idea lainkaan! Jos vaan irtoat ja siltä tuntuu, niin tervetuloa etelän kuumuuteen hellittäväksi :-)

 
At 18/7/11 17:14, Blogger Merituuli said...

Komppaan Meriä ja Nelleä! Paljon voimia sinulle <3!

 
At 18/7/11 19:46, Blogger Ketturouva said...

(Myöhästynyt) osanottoni menetyksen vuoksi, ja voimia vastoinkäymisiin elämän esteradalla.

Itse taidan olla aika perinteinen suklaalla lohduttautuja. Toinen suosikkini on maksamakkara-juustovoileipä, mielellään vielä paahdettuna - taannun lapsuuteen.

 
At 19/7/11 10:30, Blogger Virpi said...

Lohturuokakierros on aivan loistava idea! :)

Minä huolehdin eilen ainakin lohtusyöttämisestä, täytin Rosmiksen lautasta vähän väliä että muistaa syödä.

Olet ihana Rosmis ja me välitetään susta, mutta senhän sää kyllä jo tiedätkin onneksi <3

 
At 19/7/11 14:33, Blogger Tuike said...

Kuulostaa tosi hyvältä. Täytyy joskus testata :-)

 
At 19/7/11 19:10, Anonymous Anonyymi said...

Paljon jaksuja, Rosmis! <3

Pikkuenkeli

 
At 19/7/11 22:27, Blogger Pitkä said...

Halauksia! Elämä on tosiaan joskus ihan perseestä, mutta kyllä se siitä kirkastuu.

 
At 20/7/11 06:45, Anonymous Hanna said...

Halauksia täältä Indonesiastakin.

Sun lohturuoka on ihanaa verrattuna mun omiin, taannun aina syömään pussipastaa ja kaikkea muuta joka saa loppujen lopuksi olon vaan entistä enemmän lohduttomaksi.

<3

 
At 21/7/11 11:32, Blogger Rosmariini said...

Kiitos kaikille jaksuista ja halauksista (ja kiitos, kun kukaan ei antanut jaksuhaleja... inhoan sitä sanaa;)

Ja Virpille tietenkin erityiskiitos meikäläisen ruokkimisesta silloin maanantaina. Mansikka-mascarponemousse oli taivaallista lohturuokaa: herkullista ja helposti nieltävää.

 
At 22/7/11 20:56, Blogger Unknown said...

Tein juuri äsken näitä lihakääröjä: aivan syntisen hyvää! Rullien lisäksi laitoin valkosipulikermaperunoita ja kreikkalaista salaattia, eikä niissäkään ollut moittimista. NAM!

 
At 17/8/11 15:01, Anonymous Anonyymi said...

Olipas ihana törmätä tähän ohjeeseen, nimi kuulosti heti tutulta. Isäni teki näitä usein ja isäni on ollut kuolleena jo 15 vuotta. Täytyy ottaa resepti talteen, tuli niiiiin paljon muistoja mieleen. Iso kiitos!

 
At 25/5/18 13:55, Anonymous Anonyymi said...

Moikka!

Tämä on tosiaan vanhasta Spar- kaupan ohjeesta. Itselläni on kyseinen ohjekin tallessa alkuperäisenä lappusena, joita kaupoista sai. Muistan kyseisen reseptin siksi kovin hyvin, koska tämä on viimeinen ruoka, jota tein yhdessä äitini kanssa ennen kun hän menehtyi tapaturmaisesti 50- vuoden iässä.

Tänään siskoni tulee kylään perheineen ja mieetin olisiko tässä tämän päivän ruoka.

Mukavaa alkavaa kesää sinulle ja muille ihmisille. <3

T- Pete

 
At 19/9/22 13:30, Anonymous Anonyymi said...

Näitä täytyy kokeilla.😋
Olen tehnyt aiemmin possunfileestä pippurituorejuustolla ja päärynällä tämmöisiä kääryleitä.

 
At 28/8/24 18:32, Blogger Ulla said...

Näitä olen tehnyt joskus lähes 30 vuotta sitten, kaikki tykkäsi. Täytyykin taas tehdä, kun muistin tämän ohjeen.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails