Mansikkasalsa
Olen muistellut viime päivinä vuoden takaista juhannusta sekä tietenkin juhannusruokia. Ruokapöydän hitti oli silloin mansikkasalsa, jota innostuin tekemään viime viikonloppuna grillatun lohen kaveriksi uudelleen.
Tosin tällä kertaa mukana oli myös kuutioitua tomaattia:
Tänä juhannuksena suunnitelmissa ovat ainakin yrteillä ynnä juustolla täytetyt tomaatit. Hieman haaveilin myös täytettyjen tomaattien vietnamilaisesta versiosta, mutta kun possua on luvassa myös grillatussa muodossa, ei sitä arvaa sommitella enää tomaattien sisään.
Tosin tällä kertaa mukana oli myös kuutioitua tomaattia:
Lohta ja mansikkasalsaa (ohje nähty parissakin ruokablogissa)
salsa:
puoli litraa tuoreita mansikoita, poista kannat ja paloittele
2,5 dl kirsikkatomaatteja, neljään osaan leikattuna
4 kevätsipulia, sekä vihreää että valkoista osaa, ohuina suikaleina
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 rkl balsamicoa
1 tl sitruunasta puristettua mehua
oliiviöljyä (loraus)
hunajaa (loraus)
suolaa ja pippuria maun mukaan
lohifilettä
sitruunasta puristettua mehua
suolaa ja pippuria maun mukaan
Tee salsa: Sekoita ainekset kulhossa. Peitä kulho ja pistä jääkaappiin odottelemaan tarjoilua.
Grillaa lohi. Meillä kauppias oli jo ripotellut kalan pinnalle aiemmin samana päivänä hieman suolaa, joten viimeistelimme sen vain päälle puristetulla sitruunamehulla sekä pippurilla. Lohen grillaukseen käytimme vajaan vartin, mutta on tietenkin makuasia, kuinka kypsänä lohen haluaa syödä. Tarjoillaan mansikkasalsan kanssa.
Tänä juhannuksena suunnitelmissa ovat ainakin yrteillä ynnä juustolla täytetyt tomaatit. Hieman haaveilin myös täytettyjen tomaattien vietnamilaisesta versiosta, mutta kun possua on luvassa myös grillatussa muodossa, ei sitä arvaa sommitella enää tomaattien sisään.
6 Comments:
Kiitos, juuri tuollaista salsaohjetta kaipasinkin. Kahden kilon laatikko mansikoita odottaa jatkojalostamista.
Herkullista juhannusta!
Kahden kilon laatikko! Kyllä sen kanssa kelpaa ryhtyä juhannuksen viettoon.
Olen korvamerkinnyt viime viikkojen aikana muutamia mansikkaohjeita marja-aikaa odotellessani. Esim. mummoankkamainen raparperi-mansikkapiiras houkuttaisi.
Sai muuten salsa kiitosta oulunsuvulta juhannuksena!
Mummo Ankan piiras on aina houkuttelevan näköinen, ja tuossa näyttäisi olevan aika kiva täyte.
Olipa hyvää! Itse lisäsin vielä tujauksen basilikaa, kun sitä sattui ruukussa olemaan.
Kiitti mukavasta blogista, jota olen jo vuosikausia seurannut.
Sami
Hmm.. tätä pitää kyllä kokeilla! Tosi hyvännäköistä! Vähän vaihtelua kalallekin tuollanen lisuke :)
Mainio keksintö, minä kiitän! :)
Lähetä kommentti
<< Home