Punajuurimureke
Aina se iskee tähän aikaan vuodesta. Halu palata siihen hetkeen, kun pakkailee ruokia juhannusaaton aamuna mukaansa ja miettii, kuinka mukavaa on, kun juhannus ja koko kesä lomineen on vielä periaatteessa edessäpäin.
Kaiken huipuksi minulle iskee aina tähän aikaan vuodesta syysflunssa, joka tekee ajatuksen talven tulosta vieläkin ankeammaksi. Onneksi piristyskeinot on keksitty: menin ruokakauppaan ja ostin jääkaappien laarit täyteen punajuuria, porkkanoita ja nauriita. Sen jälkeen kokkasin kaikkein parasta turvaruokaa eli perunamuusia ja punajuurilla höystettyä lihamureketta:
PS. Huomatkaa pastanjauhannan miesjaoston lautasella näkyvä runsas salaattiosio.
Kaiken huipuksi minulle iskee aina tähän aikaan vuodesta syysflunssa, joka tekee ajatuksen talven tulosta vieläkin ankeammaksi. Onneksi piristyskeinot on keksitty: menin ruokakauppaan ja ostin jääkaappien laarit täyteen punajuuria, porkkanoita ja nauriita. Sen jälkeen kokkasin kaikkein parasta turvaruokaa eli perunamuusia ja punajuurilla höystettyä lihamureketta:
Lindströmin mureke (ohje Maku-lehden nettisivuilta)
2 dl vettä
1 dl korppujauhoja
1 kpl sipulia
2 kpl punajuurta (minulla kolme keitettyä)
1 kpl porkkanaa
1 kpl munaa
400 g sika-nautajauhelihaa
1 rkl kapriksia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon, turvota 5 minuuttia.
Kuori kasvikset. Hienonna sipuli ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi.
Sekoita korppujauhoihin, muna, jauheliha, kasvikset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.
Kumoa mureketaikina leivinpaperoidulle uunipellille. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin tiivis mureke. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
PS. Huomatkaa pastanjauhannan miesjaoston lautasella näkyvä runsas salaattiosio.
16 Comments:
Oh, punajuuret! <3 Ei muuta lisättävää :D
Mitenhän tuosta saisi kasvisversion? Soijarouheella tai linsseillä?? Oletteko testanneet?
Ihan kuin miun kasvisannokseni pentusena! Yhtä suuri ja monipuolinen. :-DDD
Just tänä aamuna fiilistelin juuresohjeilla ruokatorstaita lueskellessa ja tuumailin, mitä tehdä punajuuresta. Punajuuri <3 !
Ihana salaattiannos, vähän jää kirittävää siihen päivän puolikiloiseen. Ehkä mä tuonkin tuliaisena iiiison salaattikerän =D
Herkku!
Mahtavuutta, että punajuuria löytyy nykyään käytännössä kaikilta vihannestiskeiltä. Vielä muutama vuosi sitten tarjolla oli vain muoviin pakattuja tai lasipurkitettuja säilykepunajuuria.
Punajuurten keittely on mukavaa puuhaa.
Minäkin mietin tuota kasvisversiojuttua. Pitäisi kysellä vinkkiä tutuilta kasvissyöjiltä (huhuu?).
Näyttää ihanalta, pakko kokeilla kans!
Lopputulos pysyi kyllä mukavan mehevänä perinteisiin lindströminpihveihin verrattuna (ne tuppaavat menemään meikäläisellä aina vähän turhan kuiviksi).
Punajuuresta en saa koskaan tarpeekseni, se on vaan niin hyvää. Kaikenlisäksi terveellistä, halpaa ja helppo valmistaa. Nam!
Annikki
Tiedättekö millainen ruoka on punajuuripaistos, jota kouluissa tarjoillaan? Meillä lapsilla on sitä aika usein, olen saanut selville vain, että se ollan sangen syötävää:-)
uusanonyymi
Tää näyttää siltä, että kokeiltava on viikonloppuna.
Punajuuripaistos, hmmm. Ei kyllä kouluruokana soita kelloa (koulumurkinassa on tuskin aurajuustoa seassa?), mutta takuulla hyvää.
Onko kenelläkään muulla tarkempaa tietoa?
Laitoin taannoin punajuurimureketta, mutta ihan vain lindströminpihvitaikinasta murekkeeksi leipoen. Nuo kaprikset varmaan antavat hyvän lisän, pitääpä muistaa jos vielä intoudun tekemään.
Punajuurikokkailu houkuttaa taas. Miten siihen lajiin ei ikinä kyllästy?
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kas, täälläkin on kokattu punajuuresta, NAM. Itse olen suoranaisen buumin, vallassa :D!!
Lähetä kommentti
<< Home