Kommentoijan kotona
Tämä viikko on ollut monesta syystä erityisen mukava. Yhtenä kohokohtana mainittakoon, että pääsimme käymään kommentoijamme kotona! Kyseessä on tietenkin iki-ihana ja mahdottoman mukava Emma, joka on ollut kommenttilaatikkomme keskeisiä tukipylväitä jo lähemmäs neljän vuoden ajan.
Emma on myös loistava kokki, joka oli loihtinut pöytään kolmen ruokalajin aterian ihan tavallisena arki-iltana. Itse en välttämättä pystyisi ihan samaan.
Alkuun saatiin salaattia, jossa oli suurin piirtein kaikkia suosikkiaineksiani. Vuohenjuustoa, pähkinää, aurinkokuivattua tomaattia, balsamicoa... Ja vielä harvinaisen kivasti katettuna.
Pääruokana tarjoiltiin ankkaa sekä sienirisottoa mökiltä poimituista kanttarelleista. Risotto olikin niin maukasta, että olisin voinut syödä sitä vaikka kokonaisen kattilallisen. Ankka oli myös hyvää, kypsyys oli omaan makuuni harvinaisen sopiva. Ja lisukepavut, joiden päälle oli puristettu tuoretta valkosipulia! Mikäs sen maistuvampaa ihmiselle, joka on heikkona sekä papuihin että valkosipuliin.
Jälkiruokana oli vielä mustaherukkaista juustokakkua, jota tekisin mieluusti itsekin, jos saisin siihen ohjeen jossain vaiheessa (mikä vinkiksi mainittakoon).
Myös tarjolla ollut ranskalainen viini oli erinomaista. Samoin alkujuoma, johon tuli nähdäkseni jotain punaista juttua (tarkkuus olkoon tavoitteenamme). Ja seura oli tietenkin ihan parasta!
Tämä viikko on muutenkin kulunut antaumuksellisen ruokailemisen merkeissä, ja lisää on luvassa.
Emma on myös loistava kokki, joka oli loihtinut pöytään kolmen ruokalajin aterian ihan tavallisena arki-iltana. Itse en välttämättä pystyisi ihan samaan.
Alkuun saatiin salaattia, jossa oli suurin piirtein kaikkia suosikkiaineksiani. Vuohenjuustoa, pähkinää, aurinkokuivattua tomaattia, balsamicoa... Ja vielä harvinaisen kivasti katettuna.
Pääruokana tarjoiltiin ankkaa sekä sienirisottoa mökiltä poimituista kanttarelleista. Risotto olikin niin maukasta, että olisin voinut syödä sitä vaikka kokonaisen kattilallisen. Ankka oli myös hyvää, kypsyys oli omaan makuuni harvinaisen sopiva. Ja lisukepavut, joiden päälle oli puristettu tuoretta valkosipulia! Mikäs sen maistuvampaa ihmiselle, joka on heikkona sekä papuihin että valkosipuliin.
Jälkiruokana oli vielä mustaherukkaista juustokakkua, jota tekisin mieluusti itsekin, jos saisin siihen ohjeen jossain vaiheessa (mikä vinkiksi mainittakoon).
Myös tarjolla ollut ranskalainen viini oli erinomaista. Samoin alkujuoma, johon tuli nähdäkseni jotain punaista juttua (tarkkuus olkoon tavoitteenamme). Ja seura oli tietenkin ihan parasta!
Tämä viikko on muutenkin kulunut antaumuksellisen ruokailemisen merkeissä, ja lisää on luvassa.
17 Comments:
Oi kun mahtavia ohjeita sivuillanne! Tulkaa ihmeessä pyörähtämään minunkin juuri perustamilla sivuilla!
En olekaan pitkään aikaan bongaillut uutuusruokablogeja, joten kiva päästä kurkkaamaan!
Näyttää ihan jumalaiselta tuo alkusalaatti, lääh! Kutsuisipa joku minutkin joskus syömään samalla tavalla :D
Eiköhän se Emma pyydä muitakin ruokabloggaajia kylään, jos vähän vihjaisee. :)
Kiva, että maistui :) Odotetuille vieraille kokkaa aina mielellään, meillä ainakin oli hurjan hauskaa! (eikä onneksi kaula katkennut =D )
Juustokakku syntyi siten, että otettiin jokin juustokakun ohje, johon lisättiin muutama desi (olisko 4 dl?) sauvasekoittimella muussattuja mustaviinimarjoja =) Kuoret voisi siivilöidä pois, jos jaksaisi. Myös esim lakat sopivat loistavasti kakkuun. Itse olen joskus keittänyt hetken aikaa lakkoja niin, että pehmenevät ja sitten painellut massan siivilän läpi (pienet siemenet, joita lakoissa on, eivät ole niin mukavia kakussa).
Ulkomuistista ohje taisi olla jotain tämän suuntaista:
Paketillinen dominokeksejä (tai vähän enemmän, tuli aika ohut pohja)
50-70 g voita
400 g tuorejuustoa
2 dl kermaa vatkattuna vaahdoksi
pari rkl lime-/sitruunamehua
pari tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria (joka tosin mun makuuni oli liikaa)
7 liivatelehteä (vähemmälläkin varmaan pärjäisi)
tilkka kiehuvaa vettä
3-5 dl marjoja soseutettuna
Dominot murskataan täytteineen päivineen, sula voi sekaan, taputellaan vuoan pohjalle.
Tuorejuustoon sekoitetaan sokerit ja mehu. Liivatteita pehmitellään hetki kylmässä vedessä ja ne liotetaan kuumaan veteen. Liivateseos sitten juuston joukkoon hyvin sekoittaen ja perään marjasose sekä kermavaahto.
Täyte pohjan päälle ja jääkaappiin hyytymään ainakin muutamaksi tunniksi.
Huomautettakoon vielä, että paketillinen tarkoittaa sellaista yhtä tuubillista, nykyisin dominoja näytetään myyvän tuplapakkauksissa =) Mutta tuohonhan nyt voi laittaa mitä keksejä tahansa, digestivet tai kaurakeksit toimii aina.
Kiitos! Viikonlopun ruokalista alkaa hahmottua. Silläsipulilan kurpitsarisotto saa jälkkärikseen marjaisaa juustokakkua.
Ja kiitokset vielä myös mukavasta illasta, josta jäi hyvä mieli pitkäksi aikaa. Onneksi pahin ei tosiaan tapahtunut eivätkä kaulat katkeilleet. :D
Mää kyllä vaadin, että meiän pitää pitää sellaset illalliskutsutki joskus keskenään! Nimittäin rupesin just miettimään, että antaisittekohan te mullekin ruokaa, jos tulisin viikonloppuna kuolaamaan ikkunan taakse?! :D sen verran hyvää settiä lienee tulossa.
Teidän ruokakuntanne on (joko yhdessä tai erikseen) tietenkin aina tervetullut ruokailemaan matalaan majaamme. Sen kun sovitaan vaan sopiva päivä, niin hoksaamme panna kattilat kuumenemaan.
Näin täytyy tehdä :) jospa vaikka miittilöisen aikaan katselisi sitten jotakin illallisiltamointiajankohtaa kalenterista.
Oolrait! (Täällä on muuten muutama miittiruokaidea jo tekeytymässä.)
Hienoa! Pitääkin laitella tässä lähipäivinä vielä tarkempaa postia ja kysellä, millaista kukainenkin suunnilleen haluaisi tuoda, ettei kaikki tehdä ihan samantyyppistä!
Alkupalasalaatti vaikuttaa herkulliselta, mitä siihen tarkalleen ottaen sisältyy?
Pitääkin tiedustella tarkkaa ainesosalistaa annoksen laatineelta kokilta (Emmaa!?). Mieluusti maistaisin tuota itsekin uudemman kerran.
Alkupala oli mallia yksinkertainen :)
Neljälle taisin siivuttaa kaksi tai kolme päärynää, päärynäviipaleiden päälle tuli murusteltua chevreä, saksanpähkinöitä vähän palasteltuna, aurinkokuivattua tomaattia paloina ja kastikkeena oli balsamicosiirappia (ostettua, en ennättänyt itse alkaa keitellä).
Omena-sinihomejuusto-pähkinä-combo toimii myös.
Kiitos paljon herkullisesta alkupalaohjeesta! :)
Pitääkin kokeilla omena-sinihometta jonain päivänä (en ole pitkään aikaan käynytkään homejuusto-ostoksilla... tai no valkohometta lähti kaupasta mukaan viikko sitten, mutta sitä ei lasketa).
Lähetä kommentti
<< Home