Aurajuustoinen porohyydyke
Tätä sinihomejuustoista porohyydykettä tein viikon takaisiin minikekkereihin saaristolaisleivän kanssa tarjottavaksi. Itse en tästä ihan valtoimenaan innostunut (liiallinen itsekriittisyys omaa tuotosta kohtaan taisi vaivata taas), mutta vieraat tykkäsivät kovasti ja pyysivät reseptiä. Tässä se nyt sitten tulee.
Ohje on otettu Outi Pakkasen reseptikirjasta nimeltään Porosta parmesaaniin – Anna Laineen keittokirja. Kyse on siis suomalaisen dekkarisankarin kotonaan kokkailemista herkuista (suomalaiset dekkarit eivät yleensä kuulu lempilukemistooni, mutta Pakkasta olen nyt muutaman kirjan verran lukenut, kun sitä joku täällä blogissa joskus muinoin minulle suositteli).
Samaisessa keittokirjassa on myös muita varsin houkuttelevia ohjeita. Ainakin kovasti kehuttua cappuccinokakkua voisin joskus sopivan tilaisuuden sattuessa testata.
Poro-sinihomejuustohyydyke
150 g sinihomejuustoa
purkki raejuustoa
purkki kermaviiliä
100 g kylmäsavuporoa
pala purjoa
nippu persiljaa
4 liivatelehteä
Silppua poro pieniksi paloiksi. Pilko purjo niin pieneksi silpuksi kuin ikinä kykenet. Silppua persilja. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pyöräytä juustot ja kermaviili monitoimikoneessa – ei liian hienoksi massaksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kiehuvassa vesitilkassa. Lisää liivate ohuena nauhana porojuustomassaan. Kumoa massa kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan ja hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli. Tarjoile tummien viinirypäleiden ja paahdetun ruisleivän kanssa.
Ohje on otettu Outi Pakkasen reseptikirjasta nimeltään Porosta parmesaaniin – Anna Laineen keittokirja. Kyse on siis suomalaisen dekkarisankarin kotonaan kokkailemista herkuista (suomalaiset dekkarit eivät yleensä kuulu lempilukemistooni, mutta Pakkasta olen nyt muutaman kirjan verran lukenut, kun sitä joku täällä blogissa joskus muinoin minulle suositteli).
Samaisessa keittokirjassa on myös muita varsin houkuttelevia ohjeita. Ainakin kovasti kehuttua cappuccinokakkua voisin joskus sopivan tilaisuuden sattuessa testata.
10 Comments:
Kovasti sanovat savuporo+tuorejuusto+hunaja -yhdistelmän olevan hyvää lapinrieskan välissä *vink vink* :)
Teija
Hunaja onkin tuossa yhteydessä uusi tuttavuus. Pitääpä painaa mieleen.
Nam, eihän noista aineksista voi tulla kuin herkullista hyydykettä! Pitääpä kokeilla viimeistään joulupöytään...
Joulupöytään tämä taitaa reseptin pyytäjilläkin päätyä. Itse ajattelin ajella jonkinlaisella lohihyydykkeellä. Sain viime vuonna joulun alla lukijoilta sen verran loistavia vinkkejä joulupöydän kala-alkupaloihin, ettei niitä voi jättää kokeilematta. Esim. glögi-sinappikastikkeella hunnutettua graavilohta voisi tesmata jo ennen jouluakin.
Ehkä mullekin koittaa vihdoin joulu, jolloin menetän sydämeni jouluruoille... Ennen pidin vain riisipuurosta (aattoaamun perinne! oma riisipuuro uuniin ja lenkille, sit kotia syömään :-P) ja lohesta, viime jouluna alkoivat maistua yksi sun toinenkin. Silti vielä varauksella, mutta tänä joulunahan voin päräyttää itse osan menusta kasaan! :-D
ooh, laitahan tosiaan testiin ja eetteriin tuo lohiresepti jo ennen joulua, kuulostaa niin hyvältä että tässähän menee koko joulupöydän alkupalaosasto vallan uusiksi!
Kiva päästä kyllä tänä vuonna seurailemaan teikäläistenkin pikkujoulu- ynnä joulukokkailuja!
Kalavinkkiä kannattaa kurkkia tämän postauksen kommenttipalstalta. Viime jouluna kokeiluun lähtikin jo limesilli ynnä lohicarpaccio. Kerrassaan herkullisia kumpainenkin.
Päätinpä minäkin kommentoida, kun tuolta luetuimmat blogit -listalta napautin blogin auki.
Olipas makoisalta kuulostava porohyydyke. Itsenäisyyspäivänä sopivaa tarjottavaa. Voisi olla joulupöydässäkin ellei ole jo liikaa rasvaa tulossa muista perinneherkuista.
Rosmis, kiitos kommenttilinkistä! tuoltahan löytyi vaikka mitä herkkuja.
Tämä lienee nyt ihan väärä paikka joulukalakeskustelun pidentämiselle, mutta itse tykästyin glögisilliin pari vuotta sitten jouluna. Sitä ennen en koskaan oikein tykännyt sillistä.
Ohjeistusta löytyy täältä:
http://www.boyfood.fi/index.php?sivu=5&cmsshow=30;resepti
Minun mielestäni tämä on juuri oikea paikka jouluruokasuunnitteluun ja kalakeskusteluun. :) :) Päivälleen tasan vuosi sitten taisin ottaa jo varaslähdön jouluun.
Glögisilli pitää ottaa tänä jouluna tutkailuun! Limesilli oli viime vuonna sen verran positiivinen yllätys, ihanaa etenkin ruisleivän päällä.
Lähetä kommentti
<< Home