keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006

Anjovispatongit

Syksyn pahimman työsuman aikaan on näköjään hintsusti aikaa bloggailla. Sapuskoita on kyllä tehty vaikka minkälaisia, mutta jotenkin niitä ei vaan ole saanut työstettyä postauksen asteelle. Tämä kokkaus on sarjassamme arkistojen aarteita, tosin nyt uudelleen toteutettuna. Ohje on julkaistu joskus Pastanjauhannan alkutaipaleella, mutta silloin kuvattomana versiona, joten tässä reseptikin vielä kertauksen vuoksi:
Kuorrutetut patonkiviipaleet

1 patonki
1 tlk tomaattimurskaa
1 rasia anjovista
2 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
1 1/2 rkl oreganoa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 pussi mozzarellaraastetta

Patonki halkaistaan ja leikataan vinoiksi viipaleiksi. Tomaattimurska valutetaan, minkä jälkeen sekoitetaan sen joukkoon viipaloidut anjovisfileet, kaprikset & mausteet. Seos levitetään patonkiviipaleille ja päälle ripotellaan juustoraastetta. Kuorrutetaan 250 asteessa 5-10 minuuttia. Sopii hyvin myös pikkulämpimäksi tai alkuruuaksi.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails