Pestopasta
Pestopasta on kotitekoista pikaruokaa parhaimmillaan. Keitetyn spagetin kanssa tarjoillun peston ohje on otettu hieman soveltaen BBC GoodFood -lehden elokuun numerosta. Mainitussa lehdessä näyttää olevan sen verran hyviä reseptejä, että palaan muutamiin niistä varmasti jatkossakin.
PestokastikePestoa kannattaa myös maistella sekoittamisen loppuvaiheessa, jotta saa makutasapainon kohdalleen. Kuvassa soosi oli vielä spagetin päällä yhtenä könttinä, mutta ennen syömistä sen voi kyllä sekoittaa halutessaan pastan joukkoonkin. Peston voi tehdä myös morttelissa.
50 g pinjansiemeniä
iso puntti tuoretta basilikaa
50 g parmesaania
1,5 dl oliiviöljyä + jonkin verran säilömiseen
2 valkosipulinkynttä (vähempikin riittää; itse emme välitä kovin valkosipulisesta pestosta ja laitoimme yhdestä isosta kynnestä puolikkaan)
Kuumenna paistinpannulla pinjansiemeniä silloin tällöin sekoitellen, kunnes ne saavat vähän väriä. Laita siemenet monitoimikoneeseen yhdessä muiden ainesten kanssa. Sekoita. Rakennetta kannattaa tarkkailla ja lisäillä öljyä tai muita aineksia tarpeen mukaan.
Säilö pesto puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada päälle hieman oliiviöljyä. Säilyy jääkaapissa parin viikon ajan.
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home