Cannellonit, ensimmäinen erä
Tällä viikolla tein elämäni ensimmäisen erän cannelloneja, joista en parhaalla tahdollanikaan saanut aikaan kovin kauniita annoksia. On jokseenkin omituista, etten ole kokeillut kyseistä ruokalajia aikaisemmin, koska lasagnea olen taituroinut kohtuullisen onnistuneesti jo varhaisteinivuosista lähtien. Suunnitelmissa cannellonit ovat kyllä olleet. Muinoin kotoa muuttaessani kirjoittelin nimittäin itselleni vihkollisen reseptejä talteen, ja seuraavanlainen cannelloniohje kirjautui ylös melkein ensimmäisenä:
Jauhelihatäytteiset cannellonitTämä oli tämmöinen helppo pikaversio cannelloneista, enkä ollut kovinkaan tyytyväinen lopputulokseen. Sapuska oli melkoisen mautonta (mistä voi toki syyttää lähinnä itseään), ja kaiken lisäksi sorruin ostamaan cannelloniputket valmiina kaupasta. Seuraavalla kerralla teemme pastalevyt itse ja kokeilemme jotain hieman mielikuvituksekkaampaa reseptiä. Semmoinen onkin jo sopivasti käden ulottuvilla, joten jatkoa seuraa lähiaikoina yrtticannellonien muodossa.
cannellonirullia
Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 tölkki tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio (itse laitoin vastaavan määrän fondia)
1 tölkki tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
oreganoa
Paista sipulit ja valkosipulit öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Sitten lisätään muut ainekset joukkoon ja annetaan porista.
Juustokastike:
4 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
100 g juustoraastetta
suolaa, mustapippuria
Maito kuumennetaan kiehuvaksi. Lisätään sekaan pieneen maitotilkkaan sekoitetut vehnäjauhot ja kastikkeen saettua muutkin aineet. Varotaan polttamasta pohjaan.
Täytä cannellonirullat jauhelihakastikkeella ja lado ne vuokaan (yhteen kerrokseen). Kaada päälle loput kastikkeesta. Peittele juustokastikkeella ja kuorruta ruokaa uunissa 200°:ssa 40 minuuttia.
6 Comments:
Minullakin on ollut ikuisuuksia canneloniputkilopaketti hyllyssä odottamassa sopivaa päivää. Reseptikin on katsottu jo kuukausia sitten, toteutus vain on uupunut.
Jospa se inspiraatio iskisi jossain vaiheessa sielläkin suunnassa. Minä sain lopullisen kipinän, kun Jamie Oliver teki pari viikkoa sitten ohjelmassaan ricotalla ja pinaatilla täytettyjä kasviscannelloneja.
Pirkka lehdessä (oisko ollu viime numero) oli omena-pekoni cannelonien ohje, johon tuli vielä ricottajuustoa ja salviaa. Kun ainekset oli noinkin erikoiset (ainakii Pirkka lehdessä olevien reseptien sarjassa, muutenhan ne on aika peruskauraa ja mielenkiinnotonta) niin pitihän sitä kokeilla. Aikasta hyvistä tuli. Ja juustoista. ;D En kyllä tehnyt tähän pastataikinaa itse, vaan käytin valmiita pastarullia. Ens kerralla sitten.
Kuulostaapa tosissaan jännältä yhdistelmältä. Pitääpä muistaa etsiskellä Pirkan nettisivuilta, josko siellä olisi ohje sähköisessä muodossa saatavilla.
Ei ole ihme jos mautonta tuli, tomaattikastike pitää tehdä oikein ja mielellään italialaisittain
Hei!
Kokeilepa joskus täytteeksi ricottajuustoa, pinaattia ja parsakaallia ja päälle "kypsää" tomaattikastiketta.
Makoisia hetkiä!
Lähetä kommentti
<< Home