Sinappiset kinkkukääröt
Minä olen hulluna kaikenlaisiin kääryleisiin. Lisäksi tutkin aina mielenkiinnolla kaikenlaisten sormin syötävien suupalojen reseptejä, mistä syystä ei olekaan ihme, että päädyin kokeilemaan viikonloppuna tätä Passionate Cook -nimisestä blogista löytynyttä ohjetta. Ideana on kääriä valmiiden wrap-lättyjen sisään kinkkua sekä sinapilla ja persiljalla höystettyä tuorejuustoa:
Sinappiset kinkkukäärötTuommoisen wrap-tortillan väliin voi kääriä käsittääkseni myös ohueksi viipaloitua graavilohta, mutta silloin kannattaa kehitellä lisätäytteeksi jotain vähemmän sinappista tahnaa. Näissä kinkkukääryleissä sinapin määrää ei kannata säikähtää - se sopii hyvin yhteen kinkun kanssa ja tuo kääryleisiin mukavasti makua.
100 g tuorejuustoa (esim. Philadelphiaa)
50 g mietoa sinappia (Turun mieto sinappi toimi ihan hyvin)
kourallinen hienonnettua persiljaa
ohuita savustettuja kinkkuviipaleita
4 suurta wrap-tortillaa
Sekoita tuorejuusto ja sinappi kunnolla keskenään, ja hämmennä sekaan vielä silputtu persilja. Levitä juustotahnaa wrap-kuorelle ja laita päälle kolme viipaletta kinkkua. Rullaa levy tiukaksi kääröksi elmukelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Leikkaa rullasta parin sentin mittaisia paloja ja asettele tarjolle.
5 Comments:
Tässäpä oiva vaihtoehto Kesädildoille! Ehdottomasti kokeiluun [kun vielä mieto Turun sinappi on meidän juttu!]. Nam!
Tortillakäärö rullautuu rieskaa helpommin, oivallinen alkupalarullamateriaali (>>voi mikä sana!).
Minua on kesädildottanut kovasti Varo vaanin quesadilla-postauksen jälkeen. Voi kun se ihana grillikesä antaa odottaa itseään! (Tosin kyllähän meillä grillataan koko ajan, mutta olisi ihan kiva, jos tarkenisi hieman hengaillakin sen grillin ääressä.)
I saw this recipe over at Passionate Cook and now that you've praised it as well, I am looking even more forward to the foodbloggers party she's hosting in a fortnigth:)
Kuulostaa hyvältä. :) Toivottavasti kirjoitatte raporttia tapahtumasta omiin blogeihinne, niin pääsemme me muutkin ihailemaan tarjolla olleita herkkuja.
itse olen lisännyt vielä salaatin lehden sisään ja muutaman ohuen siivun kurkkua, ja ovat saaneet hieman raikkautta. Ja hyvin ovat käyneet illanistujaisissa kaupaksi.
Lähetä kommentti
<< Home