lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Mahdottoman mehevä savulohipiirakka

Siskoni tarjoili tätä lohipiirakkaa toissa syksynä mökkikekkereissään, ja minä olen siitä saakka haaveillut, josko saisin sitä vielä joskus syödäkseni uudemmankin kerran. Nyt sitten viimein hoksasin pyytää siihen ohjeen itsellenikin.

Jos jollakulla on ennakkoluuloja kalapiirakkaa kohtaan, niin niistä kannattaa luopua viimeistään nyt. Tämän piirakan mehevyyttä on nimittäin melkoisen vaikea vastustaa:
Savulohipiirakka

valmis piirakkapohja

300 g kylmäsavulohta
kaksi purjosipulia
tuoretta tilliä
1 dl juustoraastetta
puolikkaan sitruunan mehu
2 dl kermaa
3 kananmunaa
paistamiseen öljyä
(sitruunapippuria)

Painele piirakkataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paloittele lohi. Halkaise ja pese purjot. Pilko ne ja pehmitä pannulla öljyssä. Kun purjot ovat hieman pehmenneet, lisää pannulle paloiteltu lohi ja silputtu tilli. Hauduta hetki ja lisää sitruunan mehu sekä halutessasi hieman sitruunapippuria. Kaada täyte taikinan päälle. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripota pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä muutamia minuutteja ennen tarjoilua.

6 Comments:

At 29/5/06 21:18, Anonymous Anonyymi said...

Aivan loistavan kuuloinen ohje. Täytyy heti copypastata itselle ja kokeilla hetimiten.

 
At 29/5/06 22:09, Blogger Rosmariini said...

Kokeile ihmeessä. Tuo minunkin mieheni, joka ei ole yleensä todellakaan mikään innokas piirakoiden ystävä, söi tätä yllättävän mielellään ja otti jopa pari palaa evääksikin. :)

 
At 5/6/06 18:18, Anonymous Anonyymi said...

Iso kiitos reseptistä! Ei ollut ensimmäinen (eikä taatusti viimeinen) resepti, jonka näiltä sivuilta bongasin. Ruoanlaittoharrastukseni pahin ongelma, ideaköyhyys, on saanut väistyä loistavien ruokaehdotusten tieltä. :)

 
At 5/6/06 19:56, Blogger Rosmariini said...

Kiitos kommentista! Mukava kuulla, että näistä ohjeista on muillekin iloa.

Loppuviikosta on taas pari hyvää reseptiä luvassa, joten kannattaa pysyä kuulolla. :)

 
At 22/8/07 10:57, Anonymous Anonyymi said...

Kiitoksia reseptistä!
Olen teidän sivuillanne käynyt useastikin kuolaamassa, nyt kommentoidaan vasta ensimmäistä kertaa.
Sivunne ovat SYÖTÄVÄT!!
Kiitoksia vaivannäöstä!

Päädyin joskus sivuillenne, kun etsin ohjeita leipparia varten. Nyt odotellaan ilmojen viilentymistä, että pääsee testaamaankin.

IHANAA ELOKUUN LOPPUA!

 
At 7/9/11 22:53, Blogger Jytis said...

No ette turhaan kehuneet! Ihanan simppeli ohje ja niiiin hyvää. Mahtavaa kun täältä arkiston kätköistäkin vuosien takaa löytyy vaikka mitä testattavaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails