Hajahuomioita Englannista
Tässä minun puolestani viimeiset katsaukset taannoiseen lomaamme sekä englantilaiseen ruokatarjontaan:
Pala maailman parasta Quiche lorrainea. Ostettu windermereläisestä lihakaupasta. Tuommoiseen kinkkupiirakkaan pitäisi löytää ohje jostakin, jos vaikka itsekin onnistuisi pääsemään edes jokseenkin yhtä mehevään lopputulokseen.
Saako Suomesta etikkasipsejä vai ovatko ne suomalaiseen makuun liian ytyjä? En ole perehtynyt viime kuukausien aikana pahemmin suomalaiseen perunalastutarjontaan, kun ne pussit tahtovat olla aina niin jättimäisen kokoisia (tosin ketsuppisipseihin taisin tutustua joulun aikaan). Englannissa pussukat olivat järkijään minikokoa, mikä kelpasi meikäläiselle vallan mainiosti. Myös sikäläiset viinikumivalikoimat olivat melkoisen hulppeita. Olen vähän kyllästynyt salmiakkiin viime aikoina.
Englantilaista jäätelöä. Hyvää. (Kylläpä tuli herkuteltua lomalla.)
Ja tässä Englannin järviseudulla vapaana kasvava vanttuu. Herkullista erityisesti friteerattuna.
Pääsiäislomaa ja lammaspaistia odotellessa: Hot cross bun eli englantilainen pääsiäispulla.
Lisäys 11.4.: Sen siitä saa, kun mainitsee viinikumit blogissaan. Ne olivat nimittäin ehättäneet valtaamaan tänään jo pastanjauhajien postilaatikon. (Kiitos, mussut!)
Pala maailman parasta Quiche lorrainea. Ostettu windermereläisestä lihakaupasta. Tuommoiseen kinkkupiirakkaan pitäisi löytää ohje jostakin, jos vaikka itsekin onnistuisi pääsemään edes jokseenkin yhtä mehevään lopputulokseen.
Saako Suomesta etikkasipsejä vai ovatko ne suomalaiseen makuun liian ytyjä? En ole perehtynyt viime kuukausien aikana pahemmin suomalaiseen perunalastutarjontaan, kun ne pussit tahtovat olla aina niin jättimäisen kokoisia (tosin ketsuppisipseihin taisin tutustua joulun aikaan). Englannissa pussukat olivat järkijään minikokoa, mikä kelpasi meikäläiselle vallan mainiosti. Myös sikäläiset viinikumivalikoimat olivat melkoisen hulppeita. Olen vähän kyllästynyt salmiakkiin viime aikoina.
Englantilaista jäätelöä. Hyvää. (Kylläpä tuli herkuteltua lomalla.)
Ja tässä Englannin järviseudulla vapaana kasvava vanttuu. Herkullista erityisesti friteerattuna.
Pääsiäislomaa ja lammaspaistia odotellessa: Hot cross bun eli englantilainen pääsiäispulla.
Lisäys 11.4.: Sen siitä saa, kun mainitsee viinikumit blogissaan. Ne olivat nimittäin ehättäneet valtaamaan tänään jo pastanjauhajien postilaatikon. (Kiitos, mussut!)
15 Comments:
Mallasetikka ja ranskikset - tai miksei sipsitkin - yummy! Onneksi kotona voi pirskotella mielin määrin, vaikkei ravintoloissa & pikaruokaloissa onnistukaan =)
Jännä kyllä, ettei etikan loiskuttelu ranskisten päälle ole jostain syystä rantautunut Suomeen ollenkaan. Täällä vannotaan ikuisesti ketsupin (ja sinapin) nimiin.
Itselleni ranskalaiset ovat oivallinen apuväline ketsupin syöntiin. Jos ketsuppi loppuu, menetän saman tien mielenkiintoni koko perunoihin. :)
Majoneesi on myös mainiota ranskisten kanssa. Esim. Hollannissa se on de facto -lisuke, eikä ketsupista ole tietoakaan. Itse tykkään dippailla sekaisin molempiin, kaksin aina kaunihimpi :P Majoa kun yleensä saa pyytämällä ulkonakin.
Etikkasipsejä saa sieltä täältä, esimerkiksi loistavasta Weigh&Savesta elikkäs Punnitse&Säästä-putiikista, jommoisia on kai Helsingissä ja Tampereella. Etnopuoteja kantsii myös kokeilla.
Hmmm, pitäisiköhän kokeilla joskus tomaattimajoneesia ranskalaisten dippinä...
Oulussa ei ole Weigh&Save-putiikeista koskaan kuultukaan. :) Pitäisi kai joskus (työ)matkailla Etelä-Suomessa hieman joustavammalla aikataululla, niin ehtisi hieman tutkailla sikäläisiä ruokakauppoja.
Kertokaapa lisää Weigh&Savesta?!?!Missä Helsingissä moinen olisi?
Helsingissä Punnitse&Säästä sijaitsee Hämeentiellä, ihan Kurvin lähellä. En nyt muista numeroa, mutta parillisella puolella kuitenkin.
Minulla on tälläinen Quiche lorrainen-resepti, jonka olen kyllä kokenut oikein maukkaaksi. Tosin en ole tainnut nauttia kuin kasvisversiota tästä.
Pohja:
125g margariinia/voita
2 ½dl vehnäjauhoja
1/4tl suolaa
1dl juustoraastetta
½ dl vettä
Täyte 1:
100-150g kinkkua
4dl Emmental-raastetta
2 munaa
2dl ruoka- tai kuohukermaa
1rkl vehnäjauhoja
½tl mustapippurirouhetta
ripaus suolaa
Täyte 2, kinkun tilalle:
1 punainen paprika kuutioina
1-2dl viipaloituja oliiveja
2 valkosipulinkynttä puserrettuina
1. Sekoita rasva, vehnäjauho, suola ja juusto.
2. Lisää kylmä vesi, sekoita tasaiseksi.
3. Kauli taikina jauhojen avulla vuoan (25-27cm) kokoiseksi + reunat. Painele vuokaan.
4. Anna seistä kylmässä n. 15 minuuttia.
5. Pistele piiraspohja haarukalla, paista 225 asteessa 10 minuuttia alimmalla tasolla.
6. Sekoita täytteen aineet keskenään.
7. Kaada esikypsälle pohjalle täyte ja jatka paistoa noin 20 minuuttia.
Hyvää ja varmasti epäterveellistä! :)
Jee, kiitokset - resepti kuulostaa todella mehevältä. Ja hauska idea laittaa kasvisvaihtoehto samaan reseptiin. :)
Salt'n'Vinegar chips are definitely an aquired taste - and I am yet to aquire that:) But a Japanese friend of mine keeps sending them by Royal Mail to her addicted sister back home, and my brother-in-law asks me to bring some back to Estonia whenever I go home:)
Toffee ice cream, on the other hand, is divine. My favourite is Scottish brand Cream o'Galloway and their Sticky Toffee ice cream. Heaven!
Minullekaan ei etikkasipsi oikein putoa. Liian kirpakkaa! Varmaan siihen tottuisi, jos lisäisi altistuksen määrää.
Vielä noista Weight & Save -kaupoista: kannattaa ns. shoppailla myös etnokaupoissa, sillä W&S myy joitain tuotteita paljon kalliimmalla kuin etnokaupat. Joitain tuotteita taas ei saa muualta (esim. sokeriton/suolaton mysli on tällainen - minähän en mysliini kaipaa kumpaakaan).
Niin, ja asian sivusta mutta kuitenkin siihen liittyen: monella Helsingin etnokaupalla tuntuu olevan Marmite-hintakartelli (iso purkki n. 9e). Ilokseni huomasin kuitenkin, että yksi Hämeentien etnokaupoista myy samankokoista purkkia noin puoleen hintaan.
Niin, ja etikkasipsejä saa myös Kaisaniemen metroasemalla olevasta pikku etnopuodista.
On teillä siellä Helsingissä kyllä monipuoliset puotivalikoimat, vähän kateeksi käy.
Estrellalla oli pari vuotta sitten markkinoilla etikkachipseja. Olivat ihan jännä kokemus. Kauhea himo niihin tuli ja himon jälkeen suuta kirveli koko illan. Hyvä blogi BTW.
Onkohan minulta jäänyt Estrellan etikkasipsit kokonaan huomaamatta. Tai sitten en vielä siinä vaiheessa osannut niitä tänne kaivatakaan. Eivät taida suomalaisten makutottumuksiin kamalan hyvin istua, kun täällä on tapana, ettei mikään maistu miltään. ;)
http://behnfords.myvisio.com/index.php?cPath=184
Behnford's on ihana jenkki/brittiherkkukauppa Helsingin keskustassa. Myös verkkokauppaversio - linkki on suoraan sipsivalikoimaan!
Lähetä kommentti
<< Home