tiistaina, tammikuuta 24, 2006

Broileria hapanimelässä kastikkeessa

Suomalaisista ruokablogeista kaikkein tuotteliain lienee Hellapoliisi, joka tarjoilee lukijoilleen päivittäin uusia kuvallisia reseptejä niin leivontaan kuin ruuanlaittoonkin. Kyseinen kaksiosaiseksi laajentunut blogi kulkee sivupalkissamme nimellä Kotikokki, jottei se sekaantuisi vanhempaan Turisti-vetoiseen Hellapoliisiin.

Pastanjauhajia ovat kiehtoneet eritoten Hellapoliisista löytyvät aasialaissapuskojen ohjeet, koska meillä itsellämme ei ole esimerkiksi kiinalaiseen kokkaukseen ollenkaan yhtä monipuolisia reseptejä. Perinteisiä wokkailuja tulee muutenkin harrasteltua nykyään vähemmän, kun pienperheemme on ulkoistanut kiinalaisen ruuan valmistuksen viime vuosina paikallisille ravintoloille. Nyt kuitenkin innostuimme pitkästä aikaa kokkaamaan Hellapoliisin innostamana broileria hapanimelässä kastikkeessa. Jos kana ei ole maullaan, hapanimeläsoosiin voi istuttaa broilerin sijasta myös possun sisäpaistia.

Hapanimelä broileri

4 broilerin rintaleikettä nahka ja luu poistettuna. Leikkaa suikaleiksi.
3-4 valkosipulin kynttä murskattuna
n. 3 cm:n pala inkivääriä hienonnettuna
pippurisekoitusta
muutama pieni / 1 iso sipuli ohuina viipaleina
paprika suikaleina
muutama varsisellerinvarsi suikaleina
porkkanoita suikaleina tai ohuina viipaleina
(bambunversoja)
(vesikastanjoita)
soijaa
ketsuppia
ananaspaloja mehuineen
perunajauhoja suurustukseen
tuoretta korianteria

Paista pannussa broilerinsuikaleet yhdessä valkosipulin ja inkiväärin kanssa. Mausta pippurisekoituksella. Lisää joukkoon sipuli, paprika, varsiselleri, porkkanat, vesikastanjat ja bambunversot. Pyörittele pannussa muutama minuutti. Lisää joukkoon ketsuppia, soijaa ja ananaspalat mehuineen. Suurusta veteen tai ananasmehuun sekoitetuilla perunajauhoilla. Anna kastikkeen pulpahtaa. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa riisin kanssa.

Hyvää oli. Maut olivat mukavasti tasapainossa, ja kasviksiinkin jäi sopivasti rapsakkuutta. Positiivista oli myös se, että sapuskan ohjeistukseen sisältyi ketsuppia. Kokemus oli kaiken kaikkiaan sen verran antoisa, että innostuin kaivelemaan omasta keittokirjahyllystäni pari aiemmin testaamatonta kiinalaisen keittiön reseptiä lähiviikkojen kokkailulistalle. Raportointi jatkuu.

3 Comments:

At 2/3/06 14:50, Anonymous Anonyymi said...

Moi! Kiitos vaan blogini "mainonnasta=)"
Olen käynyt täälläkin kurkkimassa välillä kun olen ehtinyt. Täytyy sanoa, että elämä on niin kiireistä, etten ehdi mitään muuta kuin tehdä ruokaa, laittaa ohjeita blogiin, tai sitten olen lasten kanssa liikenteessä=O
Onneksi en ehdi pohtimaan, miten paljon helpommallakin voisi päästä....
Aikaa ei jää yhtään keskittyä muiden tuotoksiin kuin pikaisesti vilkaisemalla...mutta ehkäpä jonain päivänä.

 
At 2/3/06 14:51, Anonymous Anonyymi said...

Arvasit varmaan keneltä tuo oli;)

Terkuin Lintu75

 
At 3/3/06 01:25, Blogger Rosmariini said...

No, sinulla tuntuu noita sapuskaideoita riittävän ihan omasta takaakin, joten muiden ohjeille ei liene juuri tarvettakaan. :) Aika paljon vaivannäköähän tämä ruokabloggaus vaatii. Nostan kyllä hattua, että jaksat värkätä Hellapoliisia niin hienosti kaiken muun ohella.

Niin ja kiitos ihanasta ohjeesta! Tuo broileriruoaa oli tosissaan hyvää - aivan kuten lupasit. :) Voisi kokeilla sitä jolloinkin myös possusta.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails