perjantaina, lokakuuta 01, 2021

Perjantai-illan ruokaa

Olen vuosien varrella huomannut, että tietyt ruokalajit vakiintuvat helposti tiettyihin päiviin. Torstai ei tosin ole tainnut koskaan olla kotikeittiössämme hernekeittopäivä, mutta opiskeluaikojen tienoilla tiistai-ilta oli usein pyhitetty pastalle (pitkään hauduteltu tomaattikastike katkaisi mukavasti arkea).

Valkosipuliset katkarapuruoat sopivat puolestaan perjantai-illan juhlistamiseen. Tähän ruokaan otin eräänä perjantaina ohjeen mahtavasta Saariston Martta -blogista:

Gambas al ajillo 

400 g kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)

oliiviöljyä

yksi kokonainen valkosipuli

puolikkaan sitruunan mehu

1 tl savupaprikajauhetta

hieman chilihiutaleita tai tuoretta chiliä

ropsaus suolaa

persiljaa

maalaisleipää

 

Kaada valurautapannulle reilusti oliiviöljyä. Pilko rutkasti valkosipulia, suosittelen kokonaista sipulia. Lämmitä öljy ja nakkaa valkosipulisilppu pannulle, älä ruskista. Lisää joukkoon sulatetut, kuivahtaneet ravunpyrstöt. Anna pyrstöille lämpöä, älä kypsytä niitä liikaa sillä ne muuttuvat nopeasti sitkeiksi. Lisää sitruunan mehu, savupaprikajauhetta, suolaa sekä chiliä. Sekoita. Leikkaa koristeeksi päälle persiljaa. Maalaisleipää grillin kautta tai paahdettuna vielä kylkeen niin ateria on valmis.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails