Korealaiset pannukakut
Joihinkin ruokiin sitä vaan rakastuu ensi silmäyksellä. Minulla kävi niin näiden korealaisten pannukakkujen kanssa, joiden ohje tuli vastaan Patalintu-blogin Instagram-tilillä (kyseiseltä tililtä löytyy muutenkin aina aivan mahtavia ruokaideoita, joten kannattaa ottaa seurantaan).
Myös maku oli sen verran hyvä (mehevän kasvispannukakun soijadippailu toimi hyvin), että tätä meillä tehdään varmasti toistekin:
Korealaiset pannukakut (pajeon)Tee ensin dippikastike. Mittaa kattilaan:1 dl vähäsuolaista soijakastiketta3 rkl hunajaa3 rkl riisiviinietikkaa3 rkl vettä1,5 rkl seesaminsiemeniä2-3 valkosipulinkynttä raastettuna1/2-1 tl chilihiutaleitaKeitä keskilämmöllä n. 5-7 minuuttia, niin että kastike hieman sakenee.Pannukakkuihin:3 kevätsipulia varsineen hienonnettuna1 porkkana hienoina suikaleina1/2 pieni kesäkurpitsa karkeana raasteena1 valkosipulinkynsi raastettuna5 dl vehnäjauhoja4 rkl maissitärkkelystä1/2 tl sokeria1 tl suolaa5 dl kuplivaa mineraalivettä2 kananmunaan. 6 rkl öljyä paistamiseenSekoita kuivat aineet keskenään. Tee keskelle kuoppa, johon kaadat mineraaliveden, kananmunat ja valkosipulin. Sekoita, mutta älä vispaa, ainekset juuri ja juuri sekaisin. Lisää puolet kasviksista varovasti kääntämällä joukkoon. Paista isolla paistinpannulla keskilämmöllä. Taikinasta tulee neljä isoa pannukakkua. Kun olet annostellut ja levittänyt taikinan pannuun, lisää raa’an pannukakun päälle ylijääneitä kasviksia. Painele niitä vähän taikinan sisään, niin pysyvät paikoillaan pannukakkua kääntäessä. Paista n. 4-5 min/puoli. Kasviksiin saa tulla hyvin väriä. Tarjoile kuumina dippikastikkeen kera.
Koreasta puheen ollen. Tuntuupa aika kaukaiselta, että tasan kuusi vuotta sitten näihin aikoihin olimme suuntaamassa kohti Soulia. Onneksi nämä omassa kotikeittiössä tehdyt makumatkat ovat myös oikein antoisia.
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home