tiistaina, toukokuuta 29, 2007

Tomaattinen savupekonipasta

Smokebacon-niminen (tai kaiketi nimimerkkinen) lukijamme lähetti sähköiseen postilaatikkoomme ohjeen tämmöiseen maukkaaseen pastamuonaan, jonka raaka-ainelista oli suureksi riemukseni täynnä omia suosikkejamme. Tomaattia, oliiveja, kapriksia, valkosipulia!

Ohje on kuulemma muokattu jostain Italian Food Forever -sivustolta löytyvästä reseptistä. Pitänee joskus käydä kurkistelemassa kyseistä sivustoa vähän tarkemminkin, jos sieltä löytyisi muitakin mukavia ruokaohjeita.
Tomaattinen savupekonipasta

2 paksua siivua savustettua pekonia, paloiteltuna (voi korvata amerikan pekonilla, jolloin tarvitaan runsaammin)
1/2 sipulia silputtuna
2 kynttä valkosipulia paloiteltuna
400 g tomaattimurskaa
200 g paseerattua tomaattia
suolaa ja pippuria
rosépippuria murskattuna
3 tl kapriksia, kuivattuna ja paloiteltuna
12 kalamataoliivia paloiteltuna
½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
tuoretta basilikaa silputtuna
parmesanjuustoraastetta tarjoiluun
spaghettia

Keitä spaghetti ja ruskista pekoni. Poista pekoni pannulta ja kuivata ylimääräinen rasva talouspaperin päällä. Kuullota sipuli samalla pannulla, lisää valkosipuli ja kuumenna minuutti, pari. Lisää tomaattimurska ja paseeratut tomaatit ja mausta suolalla, pippurilla ja rosépippurilla. Keittele 15 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää persilja, basilika, kaprikset ja oliivit. Pidä lämpimänä, kunnes spaghetti on "al dente". Huuhtele spaghetti ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää kastike ja sekoita kunnolla. Keitä pari minuuttia kuumalla levyllä, jotta spaghetti imee kastikkeen maun kunnolla. Koristele annokset parmesanjuustolla ja persiljalla.

8 Comments:

At 29/5/07 12:11, Blogger Jenni said...

Kyseine sivusto on kyllä tutustumisen arvoinen, olen bongannut sieltä monia hyviä reseptejä, mm. mozzarellakanaa, nam..

 
At 29/5/07 15:54, Blogger Rosmariini said...

Vaikuttaa kyllä tosissaan hyvältä ruokasivustolta ihan pikaisen vilkaisunkin perusteella. Ties mitä sieltä vielä löytyykään.

 
At 29/5/07 22:09, Blogger Hulimuntteri said...

Käväisin myös sivustolla, vinkkauksenne jälkeen. Todella herkun näköisiä ruokia. Täytynee laittaa joku kokeiluun. Tuskin maltan odottaa kesää, kun saa ihania, auringon alla kasvaneita kasviksia käyttöön. Niitä kelpaa käyttää kun tekee aurinkoista, italialaista ruokaa.

 
At 30/5/07 22:32, Blogger Rosmariini said...

Muitakin reseptisuosituksia kyseisiltä sivuilta otetaan mielihyvin vastaan, jos joku innostuu jotain kokeilemaan. ;)

 
At 31/5/07 07:56, Blogger Hulimuntteri said...

Tartuin syöttiin nähtyäni tekemänne pastan, eli blogissani nähtävillä kyseisen sivuston penne with goat cheese. Ihan ok ohje, helppotekoinen ja nopeakin.

 
At 31/5/07 08:39, Blogger Rosmariini said...

Hyvältä näyttää! Harmi, että huhtikuun ruokahaaste meni jo. Vuohenjuustopasta olisi ollut sinne hyvinkin herkullisenkuuloinen ehdokas, mutta maistuuhan se juusto haastekuun jälkeenkin.

Paljon onnea uudelle ruokablogille!

 
At 31/5/07 15:35, Anonymous Anonyymi said...

Eilen teki juuri mieli jotain pastaa, ja koska omat tomaattiset pastakastikkeeni ovat hiukan erilaisia, kokeiltiin tätä ja hyvin maistui. Kiitos kaunis vinkistä , tätä viitsii tehdä toisenkin kerran!

 
At 31/5/07 18:09, Blogger Rosmariini said...

Pasta on kyllä kätevä ruoka, nopeasti valmistuva ja mahdottoman muuntautumiskykyinen. Pitäisiköhän joskus järjestää jonkinlainen pasta-aiheinen reseptikilpailu...

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails