Sipulipiirakkasatoa
Kyselin tammikuussa täällä Pastanjauhannassa ohjeistusta sipulipiirakoihin ja sainkin läjän kerrassaan mainioita reseptejä, joista osa odottaa vielä kokeiluaan. Esimerkiksi keikautettava punasipulipiirakka on toistaiseksi suunnitelman asteella, vaikka ruokalaji olisi ilman muuta testaamisen arvoinen. Kevään mittaan kokkailtavaksi on päätynyt muun muassa Pilvin suosittelema nizzalainen sipulipiirakka, joka ansaitsee erityismaininnan myös hyvästä piirakkapohjan ohjeesta. Se syntyi seuraavasti:
Alemmassa kuvassa on Vilijaanan ohjeistama sipuli-pekonipiirakka, joka oli myös kerrassaan maukasta syötävää. Pekoni sointuu sipulin kanssa kerta kaikkiaan vaan niin herkullisesti yksiin. Feta-sipulipiirakan ohjeeseen voi kurkistaa puolestaan täällä.
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
Voi nypitään kuiviin aineisiin ja lopuksi joukkoon sekoitetaan nopeasti maitorahka. Taikina kannattaa laittaa tunniksi jääkaappiin kovettumaan ennen leipomista.
Alemmassa kuvassa on Vilijaanan ohjeistama sipuli-pekonipiirakka, joka oli myös kerrassaan maukasta syötävää. Pekoni sointuu sipulin kanssa kerta kaikkiaan vaan niin herkullisesti yksiin. Feta-sipulipiirakan ohjeeseen voi kurkistaa puolestaan täällä.
2 Comments:
Mikä tuo ylin kuva on? Siis missä siihen on ohje? :D
Täällä. Siis tuo sinihomeinen nizzalainen sipulipiirakka. :)
Lähetä kommentti
<< Home