Kookoksen makuinen linssikeitto
Tästä linssikeiton ohjeesta on kiittäminen Helsingissä asuvaa Annaa. Samalla voisi välittää kollektiiviset kiitokset kaikille muillekin, jotka ovat meille viime aikoina lempiruokiensa ohjeita lähettäneet. Lähipäivinä on luvassa toinenkin (tai jälleen yksi) lukijakokkaus.
Tätä keittoa hauduttelin minimaalisen pienellä tulella (tai lämmöllä - en minä tätä sentään nuotiolla keittänyt) lähemmäs viiden tunnin ajan, ja maistuvaa siitä tulikin. Harmi vaan, ettei meillä ole paistolevyn ja kattilanpohjan väliin semmoista ovelaa haudutusritilää, kun tämäkin keitto meinasi loppuvaiheessa ottaa vähän pohjaan kiinni.
Tätä keittoa hauduttelin minimaalisen pienellä tulella (tai lämmöllä - en minä tätä sentään nuotiolla keittänyt) lähemmäs viiden tunnin ajan, ja maistuvaa siitä tulikin. Harmi vaan, ettei meillä ole paistolevyn ja kattilanpohjan väliin semmoista ovelaa haudutusritilää, kun tämäkin keitto meinasi loppuvaiheessa ottaa vähän pohjaan kiinni.
Kookoslinssiketto
2 dl punaisia linssejä
2 dl vihreitä linssejä
6 dl vettä
1 tlk kookosmaitoa
2 tl punaista currytahnaa (vahvaa tai mietoa)
1/2 dl sitruunan tai limen mehua
2 rkl ruskeaa sokeria
suolaa
Linssejä kannattaa liottaa yön yli tai vähintään neljä tuntia. Kiehauta vesi ja lisää huuhdellut linssit. Lisää muut aineet kiehuvaan keittoon ja hauduta pienellä lämmöllä niin kauan kuin maltat. Keitto on parhaimmillaan viiden tunnin keittämisen jälkeen. Lisää suolaa maun mukaan.
3 Comments:
Sen haudutusritilän nimi keittiöslangilla on tuttavallisesti "tussu" :)
Kaikkea sitä. :)
mää aloin laittaan tota kun teki mieli linssikeittoa mut, viiiiis tuntia aah varmaan hyvää mut tunnin päästä pitää jo ottaa ekat koikat välistä kun muuten ei jaksa keittää loppuun asti
Lähetä kommentti
<< Home