Balsamicojuurekset
Uusimmassa ruoka&viini-lehdessä taisi olla balsamicomainoksen yhteydessä tämmöinen juuresresepti, jota itse sovelsin taannoisten kepakkojen kaveriksi. Kesän mittaan ohjetta tulee varmasti kokeiltua muutamaan otteeseen valkosipuleineen kaikkineen, joten otan sen tännekin talteen:
Huhtikuun ruokahaasteen voitto meni MonkeyFoodin loistokkaille jättitortellineille, joten nyt toukokuussa kokataankin sitten ruokaa reiluista raaka-aineista.
Paahdetut balsamicojuurekset
4 porkkanaa
2 palsternakkaa
2 rosamunda-perunaa
2 kokonaista valkosipulia
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl Aceto Balsamico di Modena -balsamietikkaa
2 rkl hunajaa
1-2 tl suolaa
mustapippuria
3 oksaa tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua
Leikkaa porkkanat, palsternakat ja perunat kauniiksi pitkiksi lohkoiksi. Kaada päälle oliiviöljy, Modenan balsamietikkaa, hunaja, suola ja mustapippuria. Irrottele rosmariinin lehdet ja lisää joukkoon. Sekoita. Kaada kasvikset uunivuokaan. Leikkaa kokonaisista valkosipuleista 'hattu' eli kynsien päät pois. Nosta valkosipulit ja lorauta niiden päälle vielä oliiviöljyä. Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Tarjoile.
Huhtikuun ruokahaasteen voitto meni MonkeyFoodin loistokkaille jättitortellineille, joten nyt toukokuussa kokataankin sitten ruokaa reiluista raaka-aineista.
10 Comments:
Keittiksessä bongattiin samainen ohje heti. Laitoin noita valkosipulinkynsiä, mutta niistä tuli omituisen kitkeriä. Ehkä niiden päälle olisi pitänyt lorotella kunnolla hunajaa... Oli kyllä mainio lisuke!
Mäkin kuola valuen odotan, että pääsen balsamico-juuresten kokkailuun. Ja yksi oliivitahnakin mulla on listalla, mutta se taisi nyt vaihtua tuohon teidän tuoreeseen versioon, niin vakuuttava postaus, jälleen kerran. Teidän reseptit toimii kyllä aina. Ootte mun ruokaolkapää johon nojata :-D Ja siis kaikkea te olettekin ehtineet kokata!
Jamie Oliver valmisti jouluohjelmassaan muistaakseni perunalohkoja ja palsternakkoja uunissa siten, että kasvikset keitettiin edellisenä päivänä ja sitten seuraavana niitä paahdettiin uunipannulla hanhenrasvan mehevöittäminä. Valkosipulinkynsiä taisi olla messissä myös. Ja nimenomaan palsternakkoja siveltiin loppuvaiheessa jonkinlaisella hunajaan kastellulla yrttiluudalla, olisiko ollut tuoretta timjamia. (Pitäisi katsoa ohjelma joskus uudestaan ja verestää vähän muistia. Jotenkin vaan tuo jouluteeman katseleminen tuntuu tähän aikaan vuodesta jokseenkin kaukaiselta ajatukselta.)
Niin, ja tuo äskeinen vuodatus oli siis ihan vaan tajunnanvirtaa hunajan & kasvisten innoittamana. :)
Kuullostaa herkulliselta...rakastan uunijuureksia,varsinkin jos niissä on hieman hunajaa tai siirappia ;)
mahtaisiko bataatti sopia joukkoon?!:)
Bataatti voisikin muuten sopia tuohon todella hauskasti. Uunibataateista tuli mieleeni Ruokalan makkarapata, jota tuli tehtyä yhteen aikaan aika useinkin.
Tosi hyvä resepti. Oletteko kokeilleet fondikuutioita (Maggi). Ne korvaavat niin öljyn kuin yrtitkin. Kaikki kätevästi samassa kuutiossa ja niin herkullista ja kätevää. 500 g kasviksia ja yksi kuutio. Makuvaihtoehtoja monta: mm. yrtti, valkosipuli-persilja ja provencal. Kokeilkaapas näin grillauskauden avauksena perunanyyttejä: 500g perunoita lohkoina, 1 fondikuutio oman maun mukaan ja nyyttiin. Voit nopeuttaa kypsymistä esikypsentämällä perunoita mikrossa.
Fondikuutiot taitavat olla meille toistaiseksi tuntematon juttu, kiitos vinkistä! Pitää katsastaa niitä kaupasta jolloinkin.
Nyt oon kokkaillut näitä jo useamman kerran, ihan kestosuosikki! Eilen tosin veistelin vaihteen vuoksi lastuiksi, kuten huomannette. Punajuuri on aika hillittömän hieno pakkaus.
Ihanoita juureslastuja, namskis! Punajuurilastut näyttävät kyllä niin mahtavilta, että takuulla löytyisi kaupallista potentiaalia. ;)
Lähetä kommentti
<< Home