Vappuisa kalatartar
Siinä vaiheessa huomaa tulleensa ikälopuksi, kun vappuviikonloppua varten ei enää suunnittele kertakäyttögrillin ostamista vaan rupeaa etsiskelemään kätköistään siikatartarin ohjetta. Tämmöistä herkkua meille (ja muutamalle muullekin) tarjoiltiin parin vuoden takaisissa vappubileissä. Omasta versiostamme tuli tosin tällä kertaa lohitartar, kun kylmäsavusiikaa ei ollut saatavilla. Tarjoilin tartarini Ruis Real -leipien päällä.
Lopusta lohesta tekaisin kylmäsavulohikääröjä. Rullasin ohuen rieskan väliin piparjuurituorejuustoa ja sitten sitä lohta, joka oli tuohon tarkoitukseen ehkä pykälän verran turhan paksua. Idea oli muuten aika lailla sama kuin viime vuoden viimeisen postauksen juustoisissa savupororullissa. Näihin sain idean ruokakaupassa olleelta rieskanmaistattajalta. Hauskaa vappua kaikille!
Siikatartar
80 g kylmäsavusiikaa
15 g salottisipulia
10 g kaprista
10 g ruohosipulia
suolaa
valkopippuria
Leikkaa siika ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja hienonna ruohosipuli ja kaprikset. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja mausta. Painele tartarmassa pienen muotin avulla sieväksi ympyräksi.
Lopusta lohesta tekaisin kylmäsavulohikääröjä. Rullasin ohuen rieskan väliin piparjuurituorejuustoa ja sitten sitä lohta, joka oli tuohon tarkoitukseen ehkä pykälän verran turhan paksua. Idea oli muuten aika lailla sama kuin viime vuoden viimeisen postauksen juustoisissa savupororullissa. Näihin sain idean ruokakaupassa olleelta rieskanmaistattajalta. Hauskaa vappua kaikille!
3 Comments:
Hauskaa vappua!
Itse ehdin varmaan vasta vapun viettoon viikonvaihteessa josta muistuikin mieleeni etta jaakaapissani on viela paketti kylmasavulohiporoa, toimii varmasti!
Valpuria yläkylille!
Meillä taidetaan olosuhteiden pakosta kaivaa raclettegrilli esille ja nautiskella grilliruuat sen päältä. Sen kun osaa meillä asuva mieskin, minä aion keskittyä hoivaamaan upouutta räkätautiani.
Vapun loppuja vaan itse kullekin! Raclette olisikin varmasti herkullinen tuttavuus ja oivallinen juhlaruoka. Pitäisi päästä joskus maistamaan.
Lähetä kommentti
<< Home