Nizzan salaatti
Jostakin iski innostus kokeilla Nizzan salaattia. Tämä ohje ei ole välttämättä ihan oikeaoppinen, koska klassisimmassa versiossa taitaa olla keskeisenä raaka-aineena anjovis tai jokin muu hiukkasen suolaisempi kala. Mutta ihan hyvää tulee tälläkin tavalla, jos kohta kapriksia olisi saanut olla omassa versiossani hieman enemmän:
Tonnikalasalaatti eli Nizzan salaattiNäillä määrillä salaattisatsista tulee tosissaan iso. Seuraavalla kerralla voisimmekin skaalata reseptiä hieman alaviistoon, etenkään jos emme halua syödä samaa sapuskaa seuraavanakin päivänä.
1 tlk tonnikalaa öljyssä
4-5 keitettyä, kylmää perunaa
1 tlk vihreitä papuja
1 ohueksi siivutettu kelta- tai punasipuli
4 tomaattia
noin 10 mustia oliiveja (itse laitoin ainakin tuplasti enemmän)
2 keitettyä munaa
2 rkl kaprista tai 1 pieni tölkki sardelleja
1 sitruuna
Hienonna tonnikala haarukalla. Kuori ja viipaloi perunat. Kaada pavuista ja oliiveista säilöntäliemi pois. Siivuta tomaatit. Sekoita ainekset kulhossa (varovasti, ettei tule muusia) tai aseta joka laji omaksi ryhmäkseen. Koriste muna- ja sitruunalohkoilla. (Jos haluaa muuta kastiketta kuin tonnikalapurkin öljyä tai sitruunamehua, voi käyttää vähän viinietikkakastiketta.)
Tonnikalan sijaan voi käyttää esim. 4-5 paloiteltua savusilakkaa.
4 Comments:
Ihana perussalaatti! Itse olen tehnyt ns. Nizzan salaattia laittamalla vain ainekset kerroksittain laakealle tarjoiluastialle. Loistavaa myos sinappikastikkeen kera!
Kerroksittainen asettelu onkin järkevämpää, kun nuo ainekset tahtovat mennä mössöksi, vaikka koittaisi kuinka varovasti sekoitella.
Kokeilkaa joskus tehdä tämä tuoreen (paistetun) tonnikalan kanssa. :) On nimittäin hyvää.
Kuulostaakin kyllä varsin raikkaalta yhdistelmältä. Pitääpä muistaa seuraavalla kerralla.
Lähetä kommentti
<< Home