Leipägratiini
Pastanjauhajien miesjaosto onnistui yllättämään. Luulin, että tämmöinen leipägratiini olisi kaikkein vähiten armaalle aviomiehelleni maistuvaa muonaa, mutta nimenomaan hän se tämän reseptin Pakkopullasta bongasi. Gratiini valmistui helposti ja oli oikein maittavaa. Margariinin jätin kokonaan pois, kun sitä ei ollut ja maitokin oli rasvatonta, mutta juustona käyttämästäni mustaleimaisesta emmentalista tuli kokonaisuuteen varsin mukavasti makua. Gratiinin seuralaiseksi lautaselle pääsi valmiina ostettu vuohenjuusto-viikunasalaatti.
Leipägratiini
8-10 paksua maalaisleipäviipaletta
oivariinia
Polar 15 -juustoa
saunapalvikinkkua
5 dl maitoa
3 munaa
1 tl suolaa
tuoretta persiljaa
Voitele leivät kevyesti Oivariinilla. Laita jokaiselle leivälle viipale juustoa ja palvikinkkua. Leikkaa leivät kahtia. Asettele viipaleet uunivuokaan tiiviihkösti limittäin. Sekoita munamaito ja mausta se suolalla ja persiljasilpulla. Valuta munamaito leipien päälle hitaasti. Painele leipiä varovasti, jotta munamaito imeytyy vähän leipiin. Kypsennä uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Tarjoa lisänä hyvää salaattia.
5 Comments:
Tämä on kyllä aivan upea blogi, en tiedä miksi löysin sen vasta näin myöhään. Hyvää uutta vuotta teille - ja vuoden 2007 herkkuja odotellen terveiset Dallasista!
Herkullista uutta vuotta myös aloittelevalta pöperöblogin pitäjältä!
anna: Maukasta uutta vuotta myös sinne Dallasiin!
välispiikki: Kiitos, ja samoin sinne. PItääkin ottaa Välipala saman tien seurantalistalle.
Olen löytänyt toisenlaisenkin leipägratiiniohjeen, jossa on myös tomaattia =) Laitan sen 'pakkikseen', jos on hyvää. Hyvää uutta vuotta vaan pastanjauhajille!
Tomaattiset reseptit kelpaavat, vaikka olisivat vähän huonompiakin. ;) Herkullista uutta vuotta myös teille!
Lähetä kommentti
<< Home