Jääkaapin tyhjentelyä
Jääkaapissamme majaili joulun jäämistönä mukava kimpale kylmäsavulohta. Upotin sen ovelasti tähän (yksivuotiaan!) Polkkapossun ohjeistamaan pastakastikkeeseen:
Kylmäsavulohipasta
tagliatelleä
1 dl valkoviiniä
½ kanaliemikuutio
1 laakerinlehti
2 dl kermaa
ripaus valkopippuria
aavistus fariinisokeria
voita
maizenaa
6 siivua kylmäsavulohta
parmesaania
Kaada kattilaan valkoviini, lisää kanaliemikuutio ja laakerinlehti. Keitä hetki kokoon. Lisää kerma, ripaus valkopippuria ja aavistus fariinisokeria. Poista laakeri. Keittele taas hetki ja lisää voi. Ota kiinni maizenalla ja lisää kylmäsavulohet. Anna hautua pari minuuttia ja kaada kastike pastan päälle. Tarkista maku ja lisää jotain jos tarvii. Ripottele parmesaania ympäriinsä ja rucolakin on sallittua.
8 Comments:
Herkullisen näköistä ja varmasti myös oli sitä! Tein jouluksi kirjolohenmäti-tuorejuustojäätelöä, joka oli maukasta myös. Ohje löytyy blogistani. Vaikka täällä taitaa sellainenkin jo olla kokeiltuna :)
Tuo jäätelö onkin jännä idea. Mätiä tulee harrastettua ihan liian harvoin.
Tervehdys!Samoissa tyhjennyshommissa täälläkin! Joulun ehdoton ykkönen oli teidän silli-postauksessa kommentoineen Sohvin Lohicarpaccio. Siis aivan kertakaikkisen maukasta kylmäsavulohesta tehtynä! Mäti on onneksi sellainen herkku, että saan meidän porukassa aivan yksin nauttia koko ämpärillisen!Joulupukki muisti parilla keittokirjalla, joten kyllä tässä kelpaa muutama päivä kölliä!
Lohicarpaccio oli kyllä kerrassaan herkullista. Olen muutenkin ihan tohkeissani kaikista ihanista kalavinkeistä, joita sen samaisen sillipostauksen kommenttipuolelle sateli. Niistä riittää ideoita pitkäksi aikaa.
Leppoisia ja rentouttavia välipäiviä!
Oho. Mihinkähän mun kommentti hukkui? No joka tapuksessa vihjaisin vaan akateemisen ei-vielä-alkaneesta kirja-alesta. Netin kautta voi jo varailla opuksia. Tuli vaan vastaan Jylhän kirja Raku Japanese Food, jonka ovh on n.50€, mutta nyt siitä myytiin pois hintaa 3,90€. Ja oli siellä muitakin helmiä. Kasa jäi kouraan.
Kiitos vinkistä, pitääkin käydä selailemassa kirjoja. Kieltämättä varsin vakuuttavat alennukset. Paljonkohan itse mahdoin aikanani maksaa tuosta samaisesta Rakusta... (Ja pöhkö bloggeri, kun hukkaa päivänsankarin kommentin!)
Kanaliemi kannattaa keittää itse, on tosi helppoa! Tein tällä ohjeella: http://www.keittotaito.com/kanaliemi.html . Kauppahallin myyjän neuvosta ostin kanansiipiä, joita vielä pätkin vähän pienemmäksi siinä toivossa, että mehukas luuydin pääsisi paremmin liemeen. Tuli erittäin hyvä keiton pohja tuosta itse tehdystä kanaliemestä.
Loistoidea! Etenkin, kun meillä taitaa olla satsi kanansiipiä pakkasessa.
Lähetä kommentti
<< Home