lauantaina, syyskuuta 23, 2023

Täysi-ikäinen blogi


Pastanjauhantaa täyttää tänään kokonaista 18 vuotta! Paljon on siinä ajassa ehtinyt tapahtua. Ruoasta kirjoittaminen on osoittautunut omalla kohdallani kaikkien toiveiden täyttymykseksi (seuraavan ruoka-aiheisen historiakirjani käsikirjoitus on parhaillaan valmistumassa).

Päätin ikuistaa päivämäärän aikakirjoihin ja kaivelin blogin ensimmäisiltä viikoilta lokakuussa 2005 julkaisemani esittäytymiskyselyn, johon vastasin nyt uudelleen:

  • Suosikkiraaka-aineet keittiössä: tomaatti, peruna, sipuli, valkosipuli, inkivääri, lime
  • Suosikkikeittiövälineet: Veitsi ja leikkuulauta. (Yhdestä tuoreesta keittiövälinehankinnasta on muuten lähiviikkojen aikana postausta tulossa.)
  • Bravuuriruokani: Osaan keittää nykyisin hyvää al dente -pastaa!
  • Mitä en osaa kokata?: Hyvinkin monenlaisia asioita alkaen jostain kohokkaista. Oivalsin myös viime vuonna tehdyllä venereissulla, etten osaa tehdä isommalle porukalle kovinkaan hyvää kaurapuuroa. (En ole erityisen hyvä kokki, mutta viihdyn sitäkin paremmin ruokapöydässä sekä ruokaan liittyvien kirjoitustöiden äärellä.)
  • Suosikkileipomus: Saaristolaisleipä.
  • Lempiruoka: Perunamuussi. Pizza. Erityisesti oululaisen ravintola Tuban ohjeella tulee erinomaista pizzaa.
  • Lempijuoma: Vesi. Viini. Kahvi.
  • Paras ravintolakokemus: Ouluun on tullut parin viime vuoden aikana mahtavia uusia ravintoloita. Maininnan ansaitsee Golden Flower, josta saa muun muassa Sichuanin ja muutamien muidenkin Kiinan maakuntien ruokaa. Lisäksi erityisen vahva suositus pari kuukautta sitten avatulle eritrealais-etiopialaiselle Ravintola Mesobille, josta saa hyvän ruoan (katso kuva!) ohella myös erityisen sydämellistä palvelua.
  • Suosikkikeittiöt: japanilainen, thaimaalainen, korealainen, italialainen, suomalainen (vain muutaman mainitakseni)
  • Suosikkiviinimaat: Espanja (punaiset), Saksa (valkoiset).
  • SuosikkidrinkkiMojito. Oman blogin ohjeella tietysti.

2 Comments:

At 25/9/23 17:39, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos. Olen käyttänyt reseptejä paljon ja osa niistä on vakiintunut säännölliseen käyttöön. Erityisesti lasagne. Pekka

 
At 26/9/23 10:19, Blogger Rosmariini said...

En ole itse tehnyt lasagnea aikoihin, mutta pitääkin ottaa taas ohjelmaan. Kiitos hoksautuksesta!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails