Sitruunaista kääretorttua pääsiäiseksi
Innostuin pääsiäisen (ja osin oman syntymäpäiväni) kunniaksi leipomaan pitkästä aikaa jotain makeaa. Idean leipomukseen sain Instagramissa aiemmin tällä viikolla näkemästäni lemon curd -täytteisestä kääretortusta, jonka ohjeeseen sisältyi myös opastusvideo.
Olen pitkään ajatellut, etten osaa rullata kääretorttua tarpeeksi hyvin (lopputulos meinaa aina levitä ja repeillä), mutta nyt opin, että torttupohja kannattaa rullata jo lämpinänä jäähtymään. Sen ansiosta lopullinen rullaaminen onnistui tällä kertaa huomattavasti tavallista paremmin.
Lemon curd -kääretorttu
100 g sokeria
100 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
2 rkl sokeria
240 g lemon curdia
1,5 dl kuohukermaa, vaahdotettuna
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla, joka suositeltiin alkuperäisessä ohjeessa myös voitelemaan. Minä pyyhkäisin paperiin hiukan oliiviöljyä.
Vatkaa kulhossa munia ja sokeria 8–10 minuutin ajan kovaksi vaahdoksi. Siivilöi kulhoon jauhot (sekoita leivinjauhe sitä ennen vehnäjauhoihin) ja sekoita varovasti munaseoksen joukkoon. Kun jauhot ovat sekoittuneet, kaada seos varovasti pellille ja levitä taikina paperin päälle mahdollisimman tasaisesti.
Paista esilämmitetyssä uunissa 10 minuuttia tai kunnes lopputulos on sopivan kullanruskea.
Aseta sillä välin työtasolle iso leivinpaperi ja ripottele sen päälle sokeria.
Ota pelti uunista ja kippaa torttupohja nopeasti sokeroidulle paperille. Kuori leivinpaperikerros varovasti päältä ja anna jäähtyä hetken aikaa. Rullaa levy lämpimänä tiukaksi rullaksi siten, että leivinpaperi rullautuu pohjan mukana. Jätä rulla joksikin aikaa jäähtymään.
Kun torttupohja on jäähtynyt, rullaa se varovasti auki. Levitä sen pohjalle ohut kerros lemon curdia ja sen jälkeen kerros kermavaahtoa. Jätä loppupäähän jonkin verran tyhjää.
Rullaa sen jälkeen torttu täytteineen uudelleen. Tarjoa heti tai laita vaihtoehtoisesti jääkaappiin viilentymään.
Rullaamisesta innostuneena taidan joku kerta kokeilla myös voileipäkakun rullaamista kääretortun muotoon.
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home