Atlantin yli
Marraskuu on käynnistynyt tänä vuonna tavallisuudesta poikkeavilla ruokapohdinnoilla. Olen nimittäin juuri nyt miettimässä purjeveneen varustamista Atlantin ylitykselle.
Monet Atlantin ylittäjät tilaavat veneelleen etukäteen lihaa valmiiksi vakuumiin pakattuna ja pakastettuna. Omalla veneellämme ei ole kuitenkaan pakastinta, joten omana ajatuksenani on jatkaa Intian-reissultakin tuttua kasvispitoista ruokailua.
Jauhelihan sijasta mukaan kannattaa pakata siis soijarouhetta. Pavuilla ja linsseillä pötkii onneksi hyvinkin pitkälle, ja lähtöpisteestä Las Palmasista (Kanarialta) saa tietenkin vaikka minkälaisia herkullisia kasviksia.
Tähän mennessä olen oppinut mukaan pakattavista kasviksista muun muassa seuraavaa:
-Useat kasvikset viihtyvät viileässä, kuivassa ja pimeässä (tällainen on esim. peruna), mutta sitrukset säilyvät kohtalaisen hyvin myös lämmössä ja valossa. Lime on tietenkin tärkeä tuote myös kamppailussa keripukkia vastaan.
-Parsakaali pilaantuu veneellä nopeasti. (= Harmin paikka, koska parsakaali on herkkua.) Sen sijaan paremmin säilyviä ovat porkkana, purjo, bataatti sekä (puna)kaali. Porkkanat säilyvät pitempään esim. folioon pakattuna.
-Sipulia ja perunoita ei kannata sijoittaa liian lähekkäin, koska perunat itävät sipulin läheisyydessä helpommin.
-Monet kasviksista kannattaa ottaa mukaan säilykepurkkiin pakattuna, esim. pinaatti sekä (herkku)sienet.
-Säilykepurkkien ohella vaihtelevuutta ruokaan voi hankkia esim. kuivatuilla hedelmillä, pestoilla sekä muunlaisilla kastikkeilla/tahnoilla.
-Inkivääri on kuulemma hyvä apu esim. matkanpahoinvointiin.
-Kurkkua ei kannata laittaa jääkaappiin. (Ei kannata tietysti kotonakaan.)
-Lehtisalaatti sen sijaan säilyy pitempään jääkaapissa.
-Omenista vihreät lajikkeet kestävät pitkää matkantekoa parhaiten.
(Jatkoa seuraa, eli pysykäähän kanavalla.)
0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home