Keskitalven lauantairuokaa
Kiireisten viikkojen vuoksi on tullut syötyä viime aikoina vähän mitä sattuu(*, mutta lauantai-iltojen ateria on aina semmoinen, johon on pakko panostaa vähän tavallista enemmän.
Eilen muhittelin lammasta tomaattikastikkeessa (siitä lisää joskus lähipäivinä). Kolmena edellisenä lauantaina on tarjolla ollut kavereiden kokkailemaa ruokaa: Kolme viikkoa sitten lautasella oli toivon-mukaan-tulevien-ruokabloggaajien kokkailemia blinejä monenlaisilla lisukkeilla. Rapeaa, mehevää ja herkullista.
Kaksi viikkoa sitten meille tarjoiltiin yön yli marinoitua lohta, jota teen takuuvarmasti vielä moneen otteeseen itsekin. Ohje on alkujaan peräisin Anna-lehdestä, mutta kyseisen lehden puutteessa nappasin ohjeen Kaikki äitini reseptit -blogista:
Viikko sitten pääsin lihapatojen äärelle, kun Peruspöperölän Virpi pyysi minut mukaan mökkeilemään. Lihakäärylepata olikin talviseksi mökkimurkinaksi kerrassaan nappivalinta. Sopi hyvin kaikenlaisten kääryleiden ystävälle. Ja hauska idea yhdistää kääryleen sisään suolaista kinkkua sekä makeaa viikunaa.
Kiitokset kaikille isännöinnistä ja emännöinnistä!
(* Pitäisi viimein järjestää se nopeiden arkiruokien reseptikilpailu.
Eilen muhittelin lammasta tomaattikastikkeessa (siitä lisää joskus lähipäivinä). Kolmena edellisenä lauantaina on tarjolla ollut kavereiden kokkailemaa ruokaa: Kolme viikkoa sitten lautasella oli toivon-mukaan-tulevien-ruokabloggaajien kokkailemia blinejä monenlaisilla lisukkeilla. Rapeaa, mehevää ja herkullista.
Kaksi viikkoa sitten meille tarjoiltiin yön yli marinoitua lohta, jota teen takuuvarmasti vielä moneen otteeseen itsekin. Ohje on alkujaan peräisin Anna-lehdestä, mutta kyseisen lehden puutteessa nappasin ohjeen Kaikki äitini reseptit -blogista:
Balsamico-lohi
800 g lohifile, nahalla
merisuolahiutaleita
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä voiteluun
Balsamico-marinadi:
4 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä (käytä öljyä aurinkokuivatuista tomaateista, purkista siis)
2 rkl sitruunamehua
3 rkl kaprista, huuhdeltuna ja valutettuna
3-4 rkl pieneksi silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyyn säilöttyjä)
3 rkl punasipulisilppua (ruohosipuli käy myös)
Ota fileellesi sopiva, pitkänomainen kapea vuoka ja voitele se öljyllä. Aseta ruodoton file vuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta se merisuolalla ja mustapippurilla. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa kunnes lohi on kypsää (ehkä suurin piirtein vartin verran).
Sekoita balsamico, öljy ja sitruunamehu ja pirskottele se kuumalle kalafileelle.
Sekoita tomaatit, kaprikset ja sipuli ja levitä tasaisesti kalan päälle.
Pistä lohi marinoitumaan hyvissä ajoin. Kala tarjoillaan paistovuoastaan.
Viikko sitten pääsin lihapatojen äärelle, kun Peruspöperölän Virpi pyysi minut mukaan mökkeilemään. Lihakäärylepata olikin talviseksi mökkimurkinaksi kerrassaan nappivalinta. Sopi hyvin kaikenlaisten kääryleiden ystävälle. Ja hauska idea yhdistää kääryleen sisään suolaista kinkkua sekä makeaa viikunaa.
Kiitokset kaikille isännöinnistä ja emännöinnistä!
(* Pitäisi viimein järjestää se nopeiden arkiruokien reseptikilpailu.
9 Comments:
Kiitos itsellesi kun lähdit mukaan! Kuka mun kanssa ois muuten ollut miehiä vastaan kehumassa ruokaa :)
Kiitos taas vaivannäöstä ja huolenpidosta! <3 Muutaman päivän päästä nähdään taas!
Saisiko tyhmä hieman selvennystä? :D Lämmitetäänkö kala seuraavana päivänä uunissa vai kylmänäkö se tarjoillaan?
Täm teidän oma näyttää paljon kuvauksellisemmalta kuin mun oma!
Ja omasta puolestani vastaan anonyymille, että ihan kylmänä/huoneenlämpöisenä tarjotaan, ei lämmitetä. Voi sen tietenkin lämpinä tarjota jos heti syö, mutta se ei ehkä ole kauhiasti ehtinyt maistua, mutta en minä ainakaan oo koskaan tätä lämmittänyt?
Kuvauksellisuutta on tällä kertaa pakko kehua, kun ruoka on kavereiden tekosia. :)
Ja huoneenlämpöisenä juu. Kaverina oli ihanan tomaattista ratatouillea (tai jotain vastaavaa), joka oli sitten vastaavasti vähän lämpöisempää.
Kuulostaa ihanalta. Vaikka olenkin kokopäivävegaani, välillä vaan on saatava lohta. Tätä täytyy kokeilla, ehkä jo ensi lauantaina! :)
Näyttää superhyvältä, tätä on kokeiltava joku lauantai, kun saa olla rauhassa kotona ja kokata :)
Huomasin, että helmikuun ruokahaasteen aiheena on "viimeinen ateria". Sattumalta olin juuri männäviikolla etsinyt Pastanjauhajien arkistoista kasvisruokaohjeita, ja sieltäpä oli silmiini osunut "Kun imaami pyörtyi"-resepti: siinä todettiin heti alkuun, että Rosmariini on useinkin miettinyt mitä söisi viimeiseksi ateriakseen!!! Nyt äkkiä siis osallistumaan tuohon haasteeseen, joka on melkein kuin Rossulle tehty :)
Mukavaa kevään odotusta, toivottaa Inez
Täällä toinen tyhmä, jolle jäi tosta ohjeesta sellanen "hetkinen, mitä en nyt tajunnut" olo :) Mutta siis tarkoituksena oli syödä tuo kala kylmänä, selvisipä sekin nyt sitten täältä kommenteista :)
Kiitos kommenteista kaikille! Täällähän on ihan uusi lempinimi meikäläiselle tuo Rossu. Me likes! :)
Nolostuttavan huonosti olen ollut kyllä viime aikoina ruokahaasteissa mukana. Ja helmikuu on vielä muistaakseni ruokahaasteen syntymäkuukausi! Paljonko siitä nyt onkaan aikaa... vuodesta 2007... öö... VIISI VUOTTA!
Lähetä kommentti
<< Home