Rappiotädin raparperipiirakka
Oma raparperini on kasvanut tänä kesänä niin tuskastuttavan hitaasti (olisi pitänyt kai huolehtia vähän paremmin sen lannoittamisesta, peittämisestä ynnä kastelemisesta), että päätin viimein nyysiä erään kyläpaikan komeasti kasvavasta raparperista muutaman varren mukaani. Pääsin siis viimein tekemään tätä Rappiotädin raparperi-toskapiirakkaa, joka olikin oikein makoisaa. Minä olen ollut kersasta asti toskapiirakan ystävä, kun taas siippani on vannonut raparperipiirakan nimiin, joten tämän tortun äärellä molemmat olivat ilmeisesti suhteellisen tyytyväisiä. Mukavasti hapanta ja makeaa.
Panin piirakan ovelasti pakasteeseen pienissä erissä. Sieltä voi sitten ottaa aina pussillisen mukaan piknikille lähdettäessä. Kuvan palanen sen sijaan päätyi saman tien maisteluun. Tarjoiluehdotukseen sisältyy jätskikauhallinen raparperi-mansikkajäätelöä.
Panin piirakan ovelasti pakasteeseen pienissä erissä. Sieltä voi sitten ottaa aina pussillisen mukaan piknikille lähdettäessä. Kuvan palanen sen sijaan päätyi saman tien maisteluun. Tarjoiluehdotukseen sisältyy jätskikauhallinen raparperi-mansikkajäätelöä.
Raparperi-toskapiirakka
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, hieman jäähtynyt rasva ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina paperoidulle pellille ja ripottele päälle pienehköjä raparperinpaloja niin paljon, että taikina peittyy (n. 5-7 vartta). Paista piirakkaa 225 asteessa 10 minuuttia.
Tee paiston aikana toskakuorrutus:
100 g margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl maitoa
100 g mantelilastuja
Anna ainesten kiehahtaa, sekoita koko ajan. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä toska piirakan päälle ja paista vielä 10-12 minuuttia.
8 Comments:
Hih, tämä ohje on sen verran yleinen, etten tätä oikein omiin nimiini uskalla ottaa:-)
Kuka lie alunperin nerokkaasti yhdistänyt nämä maut...
Tein tätä pari päivää sitten töihin jäähyväisleivonnaiseksi puolitoistakertaisella ainesmäärällä. Kaksi suurta tarjottimellista palasia katosi saman tien parempiin suihin. Se oli leipojan paras palkinto.
Annetaan sinulle nyt joka tapauksessa kunnia reseptin tuomisesta blogikansan keskuuteen. :)
Onnea muuten maininnasta Image-lehdessä.
Olen täällä käynyt useasti ottamassa vinkkejä tuleviin juhliin ja syöjäisiin, ollaan kavereiden kanssa aina välillä pidetty nyyttikesti idealla iltojen istujaisia.
tänään lueskelin tuota uusinta Imagea ja siellä oli maininta teidän upeasta blogista. Kesä-heinäkuun Image siis.. sivulla 101.
Onnea siis siitä ja hyvää kesää..
Kiitoksia, ja hyvää kesää myös sinne!
Alkuperäinen: http://groups.google.fi/group/sfnet.harrastus.ruoka+juoma/browse_thread/thread/944ca4a507635dbe/a986c745558466a2?hl=fi&lnk=st&q=raparperi-toscapiirakka#a986c745558466a2
Tein tästä maidottoman version kun vaihdoin maidot soija sellaiseen ja margariinin sunnuntain laktoosittomaan margariiniin (siinä ei siis ole lainkaan maitoa). Hyvin toimi niinkin ja sopii myös maitoallergisille.
Uunissa puolikkaana. Hyvää Juhannusta!
Pikkuenkeli
Tähän Rappiotädin ohjeeseen olen ollut todella tyytyväinen ja se on minulle "se oikea" raparperipiirakan ohje. Koukuttavan hyvää!
Lähetä kommentti
<< Home