Päärynäinen possu
Miksiköhän olenkaan laatimassa tästä sapuskasta postausta, kun en osallistunut varsinaiseen kokkailuun millään tavalla? No, tuskinpa tässä on mitään ihmeempiä kommervenkkeja, joten enköpähän pysty esittelemään tämän siinä missä ruuan valmistanut Pippurimyllykin.
Alkuperäinen ohje löytyi GoodFood-lehden helmikuun numerosta, ja ideana tässä oli yhdistää possua päärynään ja pariin muuhunkin elementtiin. Aluksi (uuni)pannulla kuumennettiin öljyä, jossa paistettiin muutaman minuutin ajan
2 punasipulia, kuorittuna ja lohkottuna kahdeksaan osaan
2 isoa päärynää, siemenet poistettuna ja lohkottuina
sekä karkeasti hienonnettua rosmariinia.
Sen jälkeen lämmitettiin uunin grillivastukset kuumiksi (astemäärästä ei aavistustakaan) ja lykättiin pannu uuniin paistumaan. Kasvisten joukkoon oli ennen tätä sijoiteltu syömämiesten mukaan mitoitettu määrä possupihvejä (esim. neljä kappaletta, à 175 g), jotka sitten grillattiin molemmin puolin kypsiksi. Possun päälle ripoteltiin ehkä jossain vaiheessa suolaa (ainakin itse olisin ripottanut), minkä jälkeen sekaan murusteltiin 50 g sinihomejuustoa. Sitten paistosta grillattiin vielä niin kauan, että juusto alkoi sulaa. Ruoka annosteltiin lautaselle tuommoisen pienehkön perunamuusinokareen kanssa, ja sen jälkeen minäkin ilmaannuin jo (yllätys yllätys) paikalle. Varsin maistuvaa ruokaa se olikin.
Päärynöistä näyttää syntyvän homejuuston kanssa myös balsamicolla maustettu herkkuleipä, broilerikastike sekä siiderikastikkeella höystetty salaatti. Mutta mitä kaikkea muuta päärynästä voisikaan tehdä?
Alkuperäinen ohje löytyi GoodFood-lehden helmikuun numerosta, ja ideana tässä oli yhdistää possua päärynään ja pariin muuhunkin elementtiin. Aluksi (uuni)pannulla kuumennettiin öljyä, jossa paistettiin muutaman minuutin ajan
2 punasipulia, kuorittuna ja lohkottuna kahdeksaan osaan
2 isoa päärynää, siemenet poistettuna ja lohkottuina
sekä karkeasti hienonnettua rosmariinia.
Sen jälkeen lämmitettiin uunin grillivastukset kuumiksi (astemäärästä ei aavistustakaan) ja lykättiin pannu uuniin paistumaan. Kasvisten joukkoon oli ennen tätä sijoiteltu syömämiesten mukaan mitoitettu määrä possupihvejä (esim. neljä kappaletta, à 175 g), jotka sitten grillattiin molemmin puolin kypsiksi. Possun päälle ripoteltiin ehkä jossain vaiheessa suolaa (ainakin itse olisin ripottanut), minkä jälkeen sekaan murusteltiin 50 g sinihomejuustoa. Sitten paistosta grillattiin vielä niin kauan, että juusto alkoi sulaa. Ruoka annosteltiin lautaselle tuommoisen pienehkön perunamuusinokareen kanssa, ja sen jälkeen minäkin ilmaannuin jo (yllätys yllätys) paikalle. Varsin maistuvaa ruokaa se olikin.
Päärynöistä näyttää syntyvän homejuuston kanssa myös balsamicolla maustettu herkkuleipä, broilerikastike sekä siiderikastikkeella höystetty salaatti. Mutta mitä kaikkea muuta päärynästä voisikaan tehdä?
6 Comments:
Tässäpä ihana ohje,varmaan sopi päärynä hyvin yksiin possun kanssa =)
Tuo sinun broilerikastikkeesi se vasta hyvältä näyttikin, pakko kokeilla joskus.
Kiitoksia,No täytyy tunnustaa,että se sopi makuumme loistavasti ja tehtiinkin sitä lähes kyllästymiseen asti ;0D
joku ruoka on vaan niin hyvää,että sitä tulee tehtyä uudestaan ja uudestaan...
Aika monet suosikkisapuskat ovat kyllä pudonneet kyydistä kokonaan, kun niitä on jossain vaiheessa tullut tehtyä turhan usein. Onneksi joihinkin perusjuttuihin (kuten tomaatti ja ruisleipä) ei kyllästy kirveelläkään.
Päärynästä voi tehdä keittoa!
Täti-ystäväni tarjosi joskus suunnilleen tällaista soppaa tätien illanistujaisissa:
Aura-päärynäkeitto
3 rkl margariinia
4-5 rkl jauhoja
pieni sipuli silppuna
8 dl nestettä (esim. kanaliemi)
paketti aurajuustoa muruina
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
3 päärynää
Sulata margariini, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää sipuli ja sitten neste vähitellen hyvin sekoittaen. Anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää juusto ja kerma, mausta. Lopuksi lisää päärynä (kuorittuina) kuutioina. Päärynän ei tarvitse kuin hieman lämmetä, muuten se kiehuu tohjoksi.
Päärynäkeitto onkin kokonaan uusi tuttavuus. Kiitokset!
Lähetä kommentti
<< Home