Parmesaanilla täytetyt lohikääryleet
Tämä päivä ja eilisilta ovat menneet aika lailla eilisestä ulkomaanmatkasta ja rasittavasta aikaerosta toipumiseen. Kun kokonaista kaksi kertaa piti siirtyä päivän mittaan aikavyöhykerajan yli, niin eihän semmoista rutistusta tahdo tämmöinen keskimääräinen jauhajapolo jaksaa. Olen ollut kerta kaikkiaan sen verran poikki, että olen viettänyt aikaa lähinnä peiton alla pötkölläni.
Tosin totuuden nimissä syynä väsymykseen saattaa olla Tornio/Haaparannassa käyntiä (134 km x 2) enemmän se, että takana oleva työviikko oli hyvinkin tiivis sekä vähäuninen ja että olo on harmillisen flunssainen tai ainakin kovasti kurkkukipuinen.
Kokkailu ei ole eilen eikä tänään oikein huvittanut, mutta perjantaina tehtiin toki näitä Sivuaskeleen suosittelemia parmesaanilla ja basilikalla täytettyjä lohirullia. Olivat oikein hyviä, kiitoksia ohjeesta!
Tosin totuuden nimissä syynä väsymykseen saattaa olla Tornio/Haaparannassa käyntiä (134 km x 2) enemmän se, että takana oleva työviikko oli hyvinkin tiivis sekä vähäuninen ja että olo on harmillisen flunssainen tai ainakin kovasti kurkkukipuinen.
Kokkailu ei ole eilen eikä tänään oikein huvittanut, mutta perjantaina tehtiin toki näitä Sivuaskeleen suosittelemia parmesaanilla ja basilikalla täytettyjä lohirullia. Olivat oikein hyviä, kiitoksia ohjeesta!
Parmesaanilla täytetyt lohikääryleet
1 kg lohta (leveä osa kalan etupäästä)
½ sitruunan mehu
1-2 rkl juoksevaa hunajaa
1½ dl parmesaaniraastetta tai -lastuja
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1-2 dl tuoretta basilikasilppua
Leikkaa lohesta viistosti ohuita, leveitä siivuja. Valuta siivuille sitruunanmehua ja hunajaa. Ripottele parmesaanilastut, suola, pippuri ja hienonnettu basilika. Rullaa siivut ja nostele uunivuokaan "bostonpullan" tapaan. Kypsennä 200 asteessa n. 20 min.
7 Comments:
Hih, luin tuosta pikaisella silmäyksellä, että "parmesaanilla täytetyt lohikäärmeet". Aika eksoottista, voisin sanoa. :) Ehkä on tuleva Kiinan-matkani liikaa jo mielessä.
Hihii, ei meistä kyllä koskaan tiedä, jos vaikka joku päivä vähän höpsähdetään ja kuvitellaan oikeasti kokkaavammekin lohikäärmettä. :)
Pienelle Kiinan-matkalle voisi olla täälläkin käyttöä.
Meillä syötiin tänään Häränsilmää ja kuulemma syödään toistekin. Hyvää ja helppoa! Vähän vaihtelua tavallisten pöperöiden rinnalle.
Ajattelin jo miten helppoa ko. ruualla olisi ruokkia suurempikin talkooväki. Ja takuulla uppoaisi jokaiseen remonttireiskaan!
Ais
Onpas hyvännäköisiä kääryleitä. Näistä voisi olla apua ikuisessa pyrkimyksessä lisätä kalansyöntiä.
ais: Pitääpä muistaa tuo häränsilmä muutto- ja remppatilanteissa, kun olen yleensä niin tavattoman kehno keksimään mitään järkevää talkoomuonaa.
cele: Kalakokkausta pitäisi harrastaa itsekin enemmän. Ainakin seljanka on ollut suunnitelmissa jo pitkään. Veikkaisin, että sopivan etikkainen kalakeitto voisi maistua meikäläiselle melko hyvin.
Meillä täällä syödään antibiootteja jopa kaksikin kertaa päivässä. Oulussa on äkäistä kurkkutulehdusta ja angiinaa liikkeellä, ei taida ihan vehnäkorppu valkoinen auttaa...sähäkkä seljanka kyllä voisi tehdä hyvää.
Auuuh, kurkkutulehdukselta tämä kyllä tuntuukin. :-/ Eikä tuo kuiva pakkasilma helpota kyllä oloa ollenkaan. Mutta hyvä tietää, että tätä on liikkeellä.
Lähetä kommentti
<< Home