sunnuntaina, lokakuuta 16, 2005

Pannukakuksi meni tämäkin aamu

Minulle luontevin aamiainen on pala ruisleipää sekä kupillinen mustaa kahvia. Onneksi minulla on mies, joka surauttaa pienperheeseemme arkiaamuisin lisää virtaa hedelmämehulla. Viikonloppuisin, tai oikeammin sanottuna sunnuntaiaamuisin, on vielä hauskempaa, kun (minun lukiessani lehteä) keittiössä valmistuu vaikkapa täytettyjä patonkeja tai - kuten tänään - pannukakkuja.

Omenapannukakut kahdelle
1 rkl sulatettua voita
1 muna
1 1/2 dl maitoa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl sokeria
3/4 tl leivinjauhetta
suolaa
raastettu omena
kanelia (kiitokset vinkistä reseptiä testanneelle Dj N:lle)

Sekoita aineista tasainen taikina ja vatkaa hieman. Pane nokare voita pannulle (pieni valurautainen blinipannu on tarkoitukseen paras) ja valuta siihen pannukakkutaikinaa. Käännä, kun pinta on hyytynyt. Paista loppupannarit samaan tapaan ja tarjoile heti. Annos ei ole kovin iso, joten suurempinälkäisten kannattanee tuplata määrät. Usein pannukakkuihin laitetaan myös kermaviiliä tai piimää, minkä pitäisi kai vaikuttaa pannareiden rakenteeseen suotuisasti. Tässäkin ohjeessa maidon voi korvata kermaviilillä.

Pannukakkujen päälle voi liruttaa perinteistä vaahterasiirappia tai sitten marjoja, kermavaahtoa, raastettua tummaa suklaata tai ihan mitä vaan mieleen tulee. Minua ei nyt vaahterasiirapittanut, joten laitoin päälle omenasosetta á la Lidl. Lisäksi tietenkin tuoremehua ja kahvia.

Oma pannukakkuharrastuksemme on melko tuore, joten reseptit ovat vielä vähän hakusessa. Onneksi keittokirjat ja netin ruokasivut ovat aina valmiita auttamaan uusien ohjeiden metsästyksessä. Tällä kertaa löysin harvinaisen monipuolisen aamiaissivuston, jonne on listattu muun muassa mitä mielikuvituksellisimpia pannukakkuohjeita. Eli jos haluat couscous-pannukakkuja, 7Up-pannukakkuja tai Low-Carb -pannukakkuja, niin kannattaa etsiä tuolta. Myös omenapannareiden ohjeita näyttäisi olevan useampiakin.

(Vaikka mies nyt aamupalat hoitaakin, niin kyllä minäkin täällä jotain teen. Kirjoitin tämän pannukakkupostauksenkin, enkö muka häh?) :-P

4 Comments:

At 22/10/05 23:08, Anonymous Anonyymi said...

Kokeiltiin tässä iltapalaksi näitä teidän aamupalapannareita. Tehtiin heti kaksinkertainen annos, kun meillä näitä syomämiehiä riittää (siis mä ja Mela), ja hyvin meni alas kaikki. Omenan lisäksi laitettiin kans kanelia, kun ne jotenkin kulkee kaikissa jälkkäriresepteissä aina kaksistaan, ja oli ihan hyvä yhdistelmä - muistutti kuulemma pipareita tai glögiä :) Päälle pistettiin vaahterasiirappia kuten ohjeessa käskettiin, mutta sitten otettiin taas irtiotto - testattiin miltä Häagen-Dazsin Belgian Chocolate ja Toffee Creme maistuvat plätyn päällä: kotimainen Valion vaniljajäätelö olisi ollut parempaa. No näin sitä oppii :)
Eli kyllä näitä toisenkin kerran vielä tehdään, ehkä sitten aamulla.
Dj N.

 
At 23/10/05 11:03, Blogger Rosmariini said...

Kaneli on muuten loistoidea! Pitääkin ujuttaa se tuohon alkuperäiseen tekstiin.

Oliko pakko mainita Häagen-Dazsin jätskit? :D Tuli kamala mieliteko, slurps. En ole vieläkään ottanut selville, saako niitä Oulusta.

Tänään menin aamupalan kans taas tutulle ruisleipälinjalle, kun ukko nukkuu vielä. No, ainahan sitä voi syödä uuden aamiaisen sitten muutaman tunnin päästä. :)

 
At 31/8/08 13:14, Anonymous Anonyymi said...

Pitkäaikainen lukija Espoosta ilmoittautuu ja kiittää kivasta blogista sekä herkullisista ohjeista.

Kokeilin näitä tänään pannarihimoissani, ja ah miten tuli hyvä! Näistä tuli ylivoimaisesti onnistuneimmat pannulla paistetut pannarit mulla ikuna.

Paikkasin muuten omenan päärynällä ja maidon kevytkermaviilillä. Laitoin lisäksi lirauksen maitoa ja hippusen suolaa ja vähän vaniljasokeria.

Soosiksi sekoitin puolikkaaan banaanin ja viisi cashewpähkinää Muulin hengessä (heippa vaan Muulilaankin!) ja notkistin maustamattomalla jugella. Ah herkkua!

 
At 6/7/11 21:36, Anonymous Anonyymi said...

Erittäin hyvä ja helppo ohje! Meillä omenan sijasta pannukakkutaikinassa oli banaania ja päälle laitettiin vielä kreikkalaiseen jogurttiin sekoitettuna hunajaa, banaania, kanelia ja inkivääriä.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails