Tiedän mitä söit viime lauantaina
Pitkästä aikaa kunnon liharuokaa.
Juustolihat
sisäfilettä (1 pihvi/ruokailija)
tölkki säilykepäärynöitä
Musta Pekka -pippurijuusto
rasia tuorejuustoa (suositusmakuna chili, mutta muukin käy)
2 dl kermaa
riisiä
Pihvit leikataan perhosiksi ja ruskistetaan voissa pannulla, minkä jälkeen ne ladotaan uunivuokaan lomittain säilykepäärynöiden kanssa. Päälle pippuri- ja tuorejuustonokareita, minkä jälkeen koko komeus valellaan kermalla. Paistetaan 200 asteessa noin puolitoista tuntia. Kokemukseni mukaan ruoka kannattaa peittää vajaan puolen tunnin uunissa olon jälkeen kannella, ettei pintakerros pala karrelle.
Ruoka on parhaimmillaan keitetyn riisin kanssa. Juustoinen kastike imeytyy riisiin mukavasti ja tekee (yhdessä murean lihan kanssa) kokonaisuudesta harvinaisen mehukkaan. Tämä ruoka onnistuu aina.
Pippurisessa juustohauteessa uivien sisäfilepihvien kanssa tarjoiltavalta punaviiniltä täytyy löytyä luonnetta. Sitä löytyy KWV Cabernet Sauvignonista tai saman kirjainyhdistelmän Pinotagesta.
Ohje on peräisin Pippurimyllyn kotoa, mutta olen kyllä sittemmin törmännyt samantapaisiin resepteihin muissakin yhteyksissä. Ohje löytynee siis muutamasta muustakin suomalaiskodista.
Lopuksi vielä havainto: Valion Musta Pekka -tuorejuuston kääreestä on näköjään tehty poliittisesti korrektimpi poistamalla siitä mustan miehen kuva ja jättämällä kuvitukseksi ainoastaan pippurit lehdyköineen. Tuotteen nimeä ei ole sentään muutettu pelkäksi Pekaksi.
Juustolihat
sisäfilettä (1 pihvi/ruokailija)
tölkki säilykepäärynöitä
Musta Pekka -pippurijuusto
rasia tuorejuustoa (suositusmakuna chili, mutta muukin käy)
2 dl kermaa
riisiä
Pihvit leikataan perhosiksi ja ruskistetaan voissa pannulla, minkä jälkeen ne ladotaan uunivuokaan lomittain säilykepäärynöiden kanssa. Päälle pippuri- ja tuorejuustonokareita, minkä jälkeen koko komeus valellaan kermalla. Paistetaan 200 asteessa noin puolitoista tuntia. Kokemukseni mukaan ruoka kannattaa peittää vajaan puolen tunnin uunissa olon jälkeen kannella, ettei pintakerros pala karrelle.
Ruoka on parhaimmillaan keitetyn riisin kanssa. Juustoinen kastike imeytyy riisiin mukavasti ja tekee (yhdessä murean lihan kanssa) kokonaisuudesta harvinaisen mehukkaan. Tämä ruoka onnistuu aina.
Pippurisessa juustohauteessa uivien sisäfilepihvien kanssa tarjoiltavalta punaviiniltä täytyy löytyä luonnetta. Sitä löytyy KWV Cabernet Sauvignonista tai saman kirjainyhdistelmän Pinotagesta.
Ohje on peräisin Pippurimyllyn kotoa, mutta olen kyllä sittemmin törmännyt samantapaisiin resepteihin muissakin yhteyksissä. Ohje löytynee siis muutamasta muustakin suomalaiskodista.
Lopuksi vielä havainto: Valion Musta Pekka -tuorejuuston kääreestä on näköjään tehty poliittisesti korrektimpi poistamalla siitä mustan miehen kuva ja jättämällä kuvitukseksi ainoastaan pippurit lehdyköineen. Tuotteen nimeä ei ole sentään muutettu pelkäksi Pekaksi.
7 Comments:
mitä tuo liha oikein tykkää puolentoistatunnin kypsytyksestä. voisi kuvitella että 20 minuuttia riittäisi.
Riittäisi varmasti, mutta uskoisin, että juuri pitkä juustokastikkeessa hauduttaminen tekee lihasta tässä tapauksessa niin taivaallisen mureaa ja maukasta. (Vähän samaan tapaan kuin punaviinissä tuntikausia kypsytetty karitsanpaisti.)
Tai sitten olemme ymmärtäneet ohjeen täydellisen väärin, ja kyse onkin vain puolestatoista minuutista. ;)
Joo, siis idea ei tässä tapauksessa ole paistaa sisältä roseeta pihviä vaan haarukan alla murenevaa, täyteläistä juustoista lihaa.
Hyvää on, ja jos juustoista ei saa tarpeeksi kannattaa kokeilla sitä valion suhteellisen uutta 3 juustoa-ruokakermaa tavallisen sijaan! -sampo
Tää on niin hyvää! Ohjekin on niin helppo, että tälläinen poropeukaloiden keulakuvakin siinä onnistuu. NAM ja kiitos ohjeesta!
Hei,
Resepti vaikuttaa kokeilun arvoiselta, mutta minkähän eläimen sisäfilettä tähän kannattaisi käyttää?
Nautaa olemme itse käyttäneet.
Lähetä kommentti
<< Home