Kesäkurpitsa-pekonipannu
Kiitos kaikki taannoiseen pikaruokareseptikisaan osallistuneet! Ette usko, kuinka monta iltaa (ja seuraavan päivän lounasta) on jo pelastettu teidän ruokaohjeillanne.
Jauhantapajalla on ollut teknisiä pulmia, kun kuvien käsittelyyn sopiva tietokone sanoi sopimuksen irti, mutta nyt onnistuimme kaivelemaan kameran kätköistä kuvia taas esiin. Olinkin jo palanut halusta päästä jakamaan tämän kisaan osallistuneen mahtireseptin: Jannan kesäkurpitsapyttärin, jota on kokeiltu myös Anzkun kauhassa.
Tämä oli taas niitä ruokia, että syödessään tunsi itsensä hetken aikaa maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. En tiedä, oliko ranskankerman reilulla annostelulla osuutta asiaan.
Jauhantapajalla on ollut teknisiä pulmia, kun kuvien käsittelyyn sopiva tietokone sanoi sopimuksen irti, mutta nyt onnistuimme kaivelemaan kameran kätköistä kuvia taas esiin. Olinkin jo palanut halusta päästä jakamaan tämän kisaan osallistuneen mahtireseptin: Jannan kesäkurpitsapyttärin, jota on kokeiltu myös Anzkun kauhassa.
Kesäkurpitsapyttipannu
1 sipuli
2 kynttä luomuvalkosipulia
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
paketti pekonia (omassa versiossa vähän reilummin luomupekonia)
oliiviöljyä
mustapippuria
tulista paprikajauhetta
ripaus suolaa
tarjoiluun ranskankermaa
Leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Tee sama sipulille. Hienonna valkosipuli ja paloittele pekoni. Kuumenna valurautapannu ja lorauta sille vähän oliiviöljyä. Ripottele päälle paprikajauhe ja lisää hienonnettu valkosipuli. Lisää sipulit ja kesäkurpitsat, lisää ihan tosi tosi vähän suolaa ja kuullota hetki. Lisää pekonit. Paistele niin kauan, kunnes pekonit ovat rapeahkoja ja kesäkurpitsakuutiot kypsiä. Mausta mustapippurilla. Tarjoile ranskankerman kera.
Tämä oli taas niitä ruokia, että syödessään tunsi itsensä hetken aikaa maailman onnellisimmaksi ihmiseksi. En tiedä, oliko ranskankerman reilulla annostelulla osuutta asiaan.
8 Comments:
Onpa kiva että pyttäri maistui! Se on kyllä jollain kumman tapaa enemmän kuin osiensa summa. Äh, pitää ehkä tehdä taas lähipäivinä. Tai kehittää joku uusi versio!
Täsmälleen: enemmän kuin osiensa summa! Voin sitten toimia koekeittiönä kaikille tulevillekin versioille.
Ranskankerman voi korvata kermalla ja tehdä ruuasta kastikkeen pastalle. Vola! :)
No niin! Kehitystyö käynnistynyt.
Ranskankerma aiheuttaa onnellisuutta, testattu :)
Tämä ruoka muistutti kovin tekemääni kesäkurpitsa-pekonipastaa joka ilahdutti meitä Italiassa. Kesäkurpitsa ja pekoni on ihana yhdistelmä.
ps. onnea blogille synttäreiden kunniaksi!
Nyt on valtavan paljon onnea liikkeellä, jos yhdistää ranskankerman vaikutuksen blogisynttärionnitteluihin. :)
Mahtavia kasviksia ovat kyllä nuo uuden sadon kesäkurpparit.
Itse söin juuri vastaavaa, mutta pekonin tilalla oli suppilovahveroita ja paprikajauheen sijaan vain suolaa, pippuria ja ripaus sokeria. Nam.
Suppisvinkkejä, kivaa! Saa laittaa lisää. :)
Lähetä kommentti
<< Home