keskiviikkona, joulukuuta 31, 2008

Vuoden parhaat palat

Vuosi 2008 oli monessa suhteessa mieleen jäävä, mutta ruokailullisesti se ei ollut kovinkaan antoisa. Yöhön asti venyneet työpäivät ja vapaa-ajan vähäisyys ajoivat meikäläisen tilanteeseen, jossa joutui ajattelemaan ruokaa pelkkänä ravintona. Jotain sentään tapahtui sapuskarintamallakin. Vuoteen mahtui uudenlaisia leipäkokeiluja, intialaisia makuja ja monenlaisia riistaruokia.

Köykäisestä annista huolimatta, tässä vuoden parhaita ruokaohjeita listattuna samaan tapaan kuin viime vuonnakin.

Tammikuu: Vaivaamaton leipä.

Helmikuu: Tylsäksi menee, mutta artisaanileipä. Ruokapuolelta voisi suositella suolakurkuilla säväytettyä uunilohta.

Maaliskuu: Melkein tekisi mieleni pistää tähänkin pähkinäleipä, mutta ei: Jo Intiassa kokkailun ja huumaavien maustemuistojen takia vastaan, että paneer tikka.

Huhtikuu: Kotikokin KFC.

Toukokuu: Marokkolainen keittokirja oli tässä vaiheessa pop: Sitruunainen kanatagine ja minttutee.

Kesäkuu: Kesä oli kamalan kylmä (pöh), mutta grilli kuumeni siitä huolimatta. Tuoreena ribsikäännynnäisenä voisin sanoa, että Weberin colaribsit olivat suorastaan superhyviä.

Heinäkuu: Paljon hyviä makumuistoja, mutta vähän reseptejä. Sanotaan nyt sitten vaikka pekoniahvenet.

Elokuu: Lohihampurilaiset.

Syyskuu: Sieniä, sieniä, sieniä. Hirvistroganoffista haaveilin viimeksi eilen.

Lokakuu: Sitruunaiset herne-minttupiirakat, totta kai ja tietenkin.

Marraskuu: Lammaspizza!

Joulukuu: Ei voi vielä tietää. Eikä jouluruokia pysty panemaan järjestykseen. Mukava kuukausi kuitenkin kaikkinensa, vuoden kiireettömin.

Siinäpä ne. Kyllä itseensä linkkaaminen on sitten ihanaa.

Melkoisen moni vuoden mittaan valmistettu murkina odottaa vielä Pastanjauhantaan pääsemistään, mutta onpahan jonkinlainen pesämuna alkavallekin vuodelle. Kuvassa näkyvät kalarullat on tehty muutama kuukausi sitten mittatilaustyönä meikäläistä ilahduttamaan: käärylöityä kuhaa kera tomaattikastikkeen. Kuhan täytteenä taisi olla sieniä, tuorejuustoa ja yrttejä, vähän tähän tyyliin.

Elämme muuten jännittäviä aikoja: kävijälaskurimme kilkahtaa kohta kahteen miljoonaan. Kumarrus kaikille lukijoillemme ja kosolti (kokkailu)onnea tulevalle vuodelle!

4 Comments:

At 31/12/08 23:41, Anonymous Anonyymi said...

Hyvää Uutta Vuotta Jauhajille!! Meillä oli hieno vuosi 2008, eiköhän jatketa täysillä seuraavakin!!
Joulupukki muisti Richard Bertinetin kirjalla Leipää. Misterillä on oma tekniikkansa, josta näyte videolla: http://www.gourmet.com/magazine/video/2008/03/bertinet_sweetdough

Että eikun räiskimään vaan!!!
Terveisin
TiV

 
At 1/1/09 15:09, Blogger Rosmariini said...

Varsin näppärästi näyttää tuo Bertinet taikinaansa työstävän, ja tuota sweet dough -tekniikkaa on pakko päästä jossain vaiheessa testaamaan.

Pitäisiköhän tuikata jo tänään jonkinlainen leipätaikina tekeytymään, niin saisi ruokavuoden heti alusta asti kunnolla käyntiin. Loistokasta vuoden alkua TiVilään!

 
At 3/1/09 18:45, Anonymous Anonyymi said...

paras ruokablogi mitä tiedän, kiitos siitä!
Tällä kertaa kokeiltiin noita friteerattuja kanoja KFC-tyyliin. Tarjosin ne valkosipulisen coleslaw salaatin ja itse tehdyn barbecue kastikkeen kanssa- maistui taivaalliselle! Kiitos mahtavasta reseptistä :)

 
At 6/1/09 16:17, Blogger Rosmariini said...

Minäkin olen haaveillut tuosta KFC:stä koko ajan sen jälkeen, kun tuon postaustekstin muutama päivä sitten kirjoitin. :) Pitää toivoa, että tuo toinen osapuoli niitä taas joku kerta kokkaisi.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails