perjantaina, joulukuuta 19, 2008

Kalkkunalle kavereita

Koska jouluamme juhlistaa ilman muuta kinkku, olemme tavanneet omistautua kalkkunalle jo ennen joulua pienimuotoisten pikkujoulujuhlien merkeissä. Tällä kertaa emme paistaneet kalkkunaa itse, vaikka mielelläni olisin kaivanut esiin reseptin vanhaan kunnon mascarponekalkkunaan.

Kalkkunasiivujen seuraksi valmistetut lisukkeet muodostuivat varsinaiseksi tribuutiksi suosikkiblogilleni eli The Pioneer Woman Cooksille. Toteutimme nimittäin blogin resepteistä paitsi kalkkunan kaveriksi sopivan karpalokastikkeen myös viskillä glaseeratut porkkanat ja tuorejuustolla vahvistetun perunamuusin.

Perunamuusista en loppujen lopuksi kamalasti innostunut (tosin olin saanut edellisenä iltana syödäkseni äitini tekemää maailman parasta perunamuusia, joten vertailukohta oli vähän epäreilu), mutta karpalokastike oli hyvää ja makeahkot viskiporkkanat keräsivät myös runsaasti kehuja. Työskentelin itse perunamuusipuolella, joten en tarkkaan ottaen tiedä, miten nuo porkkanat loppujen lopuksi edes valmistettiin. Joka tapauksessa niihin tarvittiin porkkanoiden lisäksi voita, viskiä, fariinisokeria sekä suolaa ja pippuria. Yllä olevasta linkistä voi kurkistaa tarkempaa ohjeistusta.

Ehkäpä teen joku kerta tasapuolisuuden nimissä vastaavan tempun jollekin suomalaiselle suosikkiruokablogilleni: valikoin blogin reseptiarkistoista toteutukseen vähintään kolme ruokalajia ja yhdistän ne samalle aterialle. Aluksi pitäisi vaan päättää sopiva kohde (ehdotuksia?).

6 Comments:

At 19/12/08 22:32, Blogger Linda said...

Täälläkin jo pariin otteeseen tehty viskiporkkanoita. Suosittelen niitä muillekin. Ne vaan on niin hyvänmakuisia!

 
At 19/12/08 22:36, Blogger Rosmariini said...

Kieltämättä kyllä kokeilemisen arvoinen resepti. Meillä on muuten jostain syystä ollut tapana leikellä lisäkeporkkanoista pitkittäisiä paloja, mutta tuommoiset lantit olivat paljon hauskempia!

 
At 20/12/08 19:00, Anonymous Anonyymi said...

Meillä oli työpaikkaruokalassa tarjolla keskiviikkona jouluateria ja olipa mukava yllätys, kun sielläkin oli tarjolla todella runsaasti kaikenlaista ja montaa sellaistakin sortimenttia, jota kotikotini joulupöytään ei kuulu (kuten vaikka savuporosta tehty hyydyke taikka juustot). Ei ehdi alkaa kyllästyttämään kinkku ja muut kun saa maistella ennen joulua niitä vaihtoehtoisia jouluherkkuja, kuten tekin olette tehneet.

 
At 22/12/08 14:38, Blogger Rosmariini said...

En ole itsekään ehtinyt kyllästyä jouluruokiin vielä ollenkaan, mikä onkin siinä mielessä oikein hyvä, että kinkkua riittää näillä näkymin moneksi, moneksi päiväksi. :) Kinkusta tulikin mieleen, että pitäisi ennen pitkää ryhtyä sinapin keittoon, nam.

 
At 8/12/10 00:35, Blogger Anu said...

Viskiporkkanoita! Meillä on tehty vuosikaudet bataattikuutioita, jotka ilmeisesti muuten tehdään aika samalla metodilla, mutta viskin sijaan käytetään brandyä. Uskaltaiskohan sitä kokeilla vaihteeksi näitä, vaikka brandy-bataatit alkaa olla jo meidän joulubrändi? =)

http://allrecipes.com//Recipe/brandied-candied-sweet-potatoes/Detail.aspx

 
At 10/12/10 10:01, Blogger Rosmariini said...

Jee, kuulostaa hyvältä!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails