maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Keskikesän kokkailut

Sää on tällä hetkellä kovin kostea, ja ulkolämpötila huimat yhdeksän astetta, mutta juhannuksena oli sentään kunnolla kesäistä. Omat kokkailuni hoituivat viime kesänä hyviksi havaituilla ohjeilla. Juhannusaaton pääruokalautaselle päätyi anjoviskastikkeella päällystettyjen pihvien lisäksi muun muassa rakuunaporkkanoita, etikkakurkkuja sekä kikhernesalaattia. Lisäksi haalin aterioitavakseni salaattia, pekonilla päällystettyjä juustotäytteisiä herkkusieniä sekä grillattua tomaattia.

Ruokaa oli hyvinkin riittämiin. Alkupalaksi oli viimevuotiseen tapaan smetanan ja sipulin kanssa tarjoiltuja uusia perunoita sekä graavattua lohta. Myös jälkiruuaksi paistetut muurinpohjalätyt maistuivat aivan yhtä makoisilta kuin vuosi sitten. Tällä kertaa tarjolla oli myös tuoreita mansikoita.

Yöpalaksi tarjoiltiin vielä herkullista lohipiirakkaa, jonka täytteessä oli lohen lisäksi ainakin keltaista paprikaa sekä runsaasti tilliä.

6 Comments:

At 26/6/07 02:10, Blogger Milja said...

Tämä on kyllä aivan ihana blogi. Syvennyin tutkimaan reseptejä juuri yli tunniksi, ja kyllä noita herkullisia kuvia katsellessa tuli mahdoton nälkä. Tästä lähtee minullekin kyllä varmasti loppukesäksi innostus oikeasti kokata kunnon ruokaa, eikä korvata niitä aterioita laiskana joillain valmiskammotuksilla. Kiitos tästä :)

 
At 26/6/07 08:45, Anonymous Anonyymi said...

Pastanjauhajien palstajulkisuus sen kun jatkuu; uusimmassa Imagessa kehutaan reipasta oululaispariskuntaa. Teistähän alkaa tulla ihan valtakunnanjulkimoita :)

Hauskaa ja herkullista lomaa!

 
At 26/6/07 11:57, Blogger Aurinkotuuli said...

Muurikkalättyjä, NAM!! Ja grilliherkut maistuvat kyllä muutenkin. Ihan tässä meinaa nälkä tulla :D!

 
At 26/6/07 19:36, Blogger Rosmariini said...

vendeta: Harmi vaan, ettei näin kesällä ole kamalasti aikaa uusien juttujen suunnitteluun. Juhannuskin meni tosiaan vanhoilla tutuilla murkinoilla.

emma: Kiitokset! Toivottavasti lomareissusi oli onnistunut. t. Rosma Reipas. :)

aurinkotuuli: Kieltämättä olisi hauskempaa touhuilla tälläkin hetkellä muurikan ääressä kuin värjötellä sisällä sadetta pitämässä. (Tosin ei siellä just nyt taida sataa.)

 
At 27/6/07 09:42, Blogger Santeri Kyröhonka said...

Olen perinteisesti viettänyt juhannuksen kavereitten mökillä, jossa Juhannuksen herkuksi on valikoitunut grillikylki.

Tänä vuonna se marinoitiin hieromalla siihen ensiksi hieman suolaa, pippuria ja jalapenoa. Päälle levitettiin vielä mangochitneytä paksukerros, sekä hieman sambal olekia.

Paistettaessa alla oli foliosta tehty "pussi", jossa oli sekä märkää, että kuivaa leppäpurua. Osa puruista vielä whiskissä marinoitua. Näin lihaan saatiin vielä savunmakua.

Lisukkeina maissia, grillattua valkosipulia ja bataattia.

Tuon savustuspussien teon bongasin pari vuotta sitten License to grill-sarjasta.

 
At 27/6/07 16:36, Blogger Rosmariini said...

Ääks, nyt tuli kamala nälkä! Kuulostaa todella herkulliselta.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails