Kukkiksen anjovispihvi ja artisokkasalaatti

Pihvi anjoviskastikkeella
Näin se käsketään tehdä:
12 anjovisfilettä (huuhtele liika suola pois)
3-4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl viinietikkaa
1,5 dl oliiviöljyä
pieni nippu persiljaa
Sekoita muut ainekset tehosekoittimessa ja lisää öljy pieninä erinä kunnes muodostuu löysähkö, tasainen kastike. Sivele kastike grillatun naudan välikyljyksen pinnalle ja tarjoa.
Ja tässä Kukkiksen oma versio:
purkillinen anjovisfileitä (huuhtele liika suola pois)
3-4 valkosipulinkynttä
2-3 pientä kesäsipulia varsineen
vähän kaprista
1 rkl sitruunamehua
1,5 dl oliiviöljyä
Hienonsin sipulit, anjovikset ja kaprikset. Sekoitin ainekset haarukalla mukissa, koska mökkiolosuhteissa ei ollut kummempia keittiövälineitä. Kastike oli siis rakenteeltaan hyvinkin karkeaa. Poltimme ulkogrillissä puita, asetimme grilliritilälle foliovuoan ja grillasimme sen päällä naudan ulkofilepihvit puolikypsiksi. Sivelin kastikkeen pihvien päälle. Nautimme ulkona hyvän salaatin ja leivän kera.

Lisäksi Kukkis lahjoitti käyttöömme ohjeen tämmöiseen sangen näyttävään salaattiin, jota - kuten kuvasta näkyy - tarjoiltiin yhdessä anjovishöysteisten pihvien kanssa:
Salaattipetiin tulee paria lajia vihreää salaattia, villirucolaa, tomaattia ja hyvä kastike (esim. dijoninsinappia, majoneesia, mahd. yrttejä tai pippuria, 1 osa valkoviinietikkaa ja 2 osaa hyvää oliiviöljyä). Päälle heitellään suolattuja maa- tai cashewpähkinöitä, marinoituja artisokansydämiä ja maukkaita höylällä vuoltuja juustolastuja (esim. kovahko lampaan- tai vuohenmaitojuusto).

0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home