lauantaina, kesäkuuta 16, 2007

Liikutuspotut

Olen ennättänyt kokkailemaan tällä viikolla ainoastaan kahtena iltana, mutta saatiin sentään viimein uusia perunoita pöytään. Viikon päästä juhannuksena pääsee toivon mukaan taas maistamaan uusia perunoita graavilohen, smetanan ja silputun sipulin seurana.

Perinteisen voi-sipulisoosin sijasta teimme tällä kertaa liikutusperunoita, joihin Siisi on herännyt -blogin Anne antoi meille viime vuoden kesällä ohjeistusta. Ruohosipuli korvattiin uuden sadon sipuleilla, jotka silputtiin sekaan varsineen.
Perunat keitetään suolavedessä ihan normaalisti. Keitinvesi kaadetaan melkein kaikki pois, ihan vähän jätetään kattilan pohjalle. Sekaan köntsä oikeaa voita ja sopivasti suolaa. Kun voi on hieman sulanut, pyöritellään pottuja kauhalla jonkin aikaa, kunnes voi hieroutuu suolan kanssa perunoiden pintaan. Sitten ruohosipulisilppua päälle.

6 Comments:

At 16/6/07 23:29, Anonymous Anonyymi said...

Kuulostaa niin herkulliselle että pakko kokeilla heti kun menen kauppaan ja saan uusia perunoita!
Tuo kuva jo tuo veden kielelle...

 
At 16/6/07 23:59, Anonymous Anonyymi said...

Sopii laittaa myös valkosipulia ja tuoretta basilikaa. Tähän ei käy kuivattu. Mjam!

 
At 17/6/07 01:13, Blogger Rosmariini said...

Nytpä muuten muistin sattuneista syistä "gruusialaiset uudet perunat", jotka tehdään ilmeisesti kuten tämä liikutusosasto, mutta sekaan laitetaan vielä valkosipulimurskaa.

Voi, kun saisi vielä suoraan maasta kuokittuja uusia perunoita. Ehkäpä joskus juhannuksen jälkeen.

 
At 17/6/07 09:27, Anonymous Anonyymi said...

Ihanaa kesäruokaa, tätä tekkee äiti aina juhannuksena. Ja maistuu,ihan kaikille.

 
At 18/6/07 09:23, Blogger Rosmariini said...

Välipalassakin oli nyt viikonloppuna inspiroiva postaus uusista perunoista. Jos sattuu vaikka kesän mittaan jäämään jämäperunoita jolloinkin.

 
At 22/6/07 21:52, Blogger sea said...

Näistä tuli nameja! Taidan tehdä useamminkin kun näihin tulee vähemmän rasvaa kun ottaessa nokareen joka puolikkaalle. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails