keskiviikkona, kesäkuuta 20, 2007

Pestoperunat

Italiansalaattia tehdessäni samaisesta salaattikirjasta sattui silmiini pestoperunoiden ohje, jota hetken mielijohteesta testasin. Basilikapeston ynnä parmesaanin lisääminen uusiin perunoihin on monien mielestä varmasti suorastaan kerettiläinen ratkaisu, koska pesto peittää juuston kanssa kovinkin tehokkaasti perunoiden omaa makua alleen. Eivät nämä minunkaan mielestäni perinteisiä voinokkapottuja toki voita, mutta ihan hauskaa vaihtelua välillä, jos uusia perunoita enemmältikin keitettynä syö.

Pestoperunat syntyivät siten, että keitetyt, uudet perunat maustettiin suolalla, pippurilla ja muutamalla lusikallisella pestoa, ja lopuksi pinnalle ripoteltiin vielä raastettua parmesaania. Tarjoillaan heti.

5 Comments:

At 21/6/07 07:56, Anonymous Nimetön said...

Tätä varmasti kokeilen loman aikana. Uusia perunoita keittää aina niin runsaasti että ylijäämästä on mukava kokeilla kaikennäköistä. Olin juuri lomailemassa ja pienestä Sisilialaisesta herkkukaupasta kassiin sujahti pistaasipesto purkki. Moista en ole koskaan maistanut! (on vielä avaamatta). Lisäksi vuosien etsimisen tuloksena löysin pistaanitahnaa. Sekin odottaa vielä sopivaa hetkeä.

 
At 21/6/07 09:41, Anonymous Nimetön said...

Hih, Mies aina nauraa mun "kaamealle makuyhdistelmälleni" kun joskus keitän perunoita, murskaan ne haarukalla, sekaan reilusti pestoa ja hieman savulohta. Pieni sekoitus ja nauttiminen mössönä sitruunalla maustetun veden kera. Hyvää ja helppoa.

*MJ

 
At 21/6/07 10:15, Blogger Rosmariini said...

-Pistaasipesto, sehän kuulostaa jännältä! Tarkoitukseni oli tehdä nokkospestoa tänä keväänä (kevään Maku-lehdestä taisin poimia idean), mutta jäi sitten nokkosten puutteessa kokeilematta.

-Savulohi sopisikin muuten uusien perunoiden sekaan varmasti mainiosti. Tuota pitää muistaa joskus kesän mittaan kokeilla, jos sattuu olemaan savustettua kalaa sopivasti saatavilla.

Perinteinen pesto sopii muuten hyvin myös paistettuihin perunoihin.

 
At 21/6/07 13:37, Anonymous Nimetön said...

Italiassa syödään uudet perunat hyvän oliiviöljyn kanssa. Kannattaa kokeilla: sen ruohoinen maku sopii aika mukavasti uusiin perunoihin, jos vaihtelua kaipaa. Mutta Italiassahan ei toisaalta juuri olekaan saatavilla meikäläistä hapatettua (maukasta) voita.

 
At 21/6/07 18:35, Blogger Rosmariini said...

Kiitos vinkistä! Oliiviöljy kuulostaa oikein maukkaalta tuossa(kin) yhteydessä.

Kokeilen kyllä mielelläni uusien perunoidenkin kanssa kaikkea mahdollista, paitsi maitopotut taidan jättää suosiolla väliin. Jotenkin tuo perunoiden ja lämpimän maidon yhdistelmä ei ole ikinä oikein iskenyt meikäläiseen.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails